Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Χέρι - χέρι για την ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου

Η ...«ανάπλαση» του παραλιακού μετώπου ξεκινά από την ιδιωτικοποίηση της ολυμπιακής εγκατάστασης του Τάε Κβο Ντο και της περιβάλλουσας ζώνης

Eurokinissi

Η ...«ανάπλαση» του παραλιακού μετώπου ξεκινά από την ιδιωτικοποίηση της ολυμπιακής εγκατάστασης του Τάε Κβο Ντο και της περιβάλλουσας ζώνης
Το μαύρο - άσπρο παρουσιάζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δίνοντας και τη δική του «χείρα βοηθείας» στην ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αθήνας, που αποφάσισε η κυβέρνηση. Παριστάμενος στην παρουσίαση των έργων του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής στο Δήμο Καλλιθέας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είναι θεμέλιο της πολιτικής μας στην αιρετή Περιφέρεια (...) οι παρεμβάσεις στον Ιππόδρομο και στο Παραλιακό μέτωπο δημιουργούν έναν από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού στην Ελλάδα. Αλλάζει όψη όλη η περιοχή».

Στην πραγματικότητα, η ανάπλαση και οι παρεμβάσεις για τις οποίες επιχαίρει ο περιφερειάρχης, αφορούν στο ξεπούλημα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της άλλης δημόσιας ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Ειδικά μάλιστα για την ανάπλαση του «Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου», αρκεί να σημειώσουμε ότι με βάση πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΚΑ στα 760 στρέμματα της παραλιακής αυτής ζώνης προβλέπεται να «φυτευθούν» 2.500 τετραγωνικά μέτρα κατασκευών. Ηδη, με διεθνή διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση παραχωρεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες την ολυμπιακή εγκατάσταση του Τάε Κβο Ντο και τον περιβάλλοντα χώρο του για να κατασκευαστεί συνεδριακό κέντρο.

Παράλληλα, ο πρώην Ιππόδρομος στο Δέλτα του Φαλήρου έχει παραχωρηθεί στο ιδιωτικό ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να κατασκευάσει και να διαχειρίζεται τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Η εμπορευματοποίηση θα επεκταθεί και στα άλλα σημεία του θαλάσσιου αυτού μετώπου, καθώς, όπως ανέφερε σχετική κυβερνητική ανακοίνωση, όταν πριν από ενάμιση μήνα παρουσιάστηκε ενώπιον του πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών το μάστερ πλαν, «για να διατηρηθεί η ποιότητά του και να είναι βιώσιμο κατά τη λειτουργία του, θα απαιτηθούν έσοδα από επαρκή αριθμό δραστηριοτήτων αναψυχής και αθλητισμού που θα το καθιστούν ζωντανό κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας». Δηλαδή οι εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια θα πρέπει να πληρώνει για να έχει πρόσβαση σε ένα ακόμη τμήμα της δημόσιας περιουσίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ