Σάββατο 28 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Εγκρίθηκαν έργα 1,3 δισ. ευρώ

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ, περιέχει το «Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ)για την περίοδο 2010 - 2014», που κατέθεσε ο ΔΕΣΦΑ ΑΕ και εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά από θετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και έργα που έχουν αρχίσει, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τα βασικά έργα που περιλαμβάνει το πενταετές πρόγραμμα και ανακοίνωσε το υπουργείο είναι:

  • Η εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου στον κεντρικό αγωγό του Συστήματος Μεταφοράς στη Νέα Μεσημβρία - θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.
  • Η επέκταση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) από τον κεντρικό αγωγό προς Αλιβέρι - ήδη υπό κατασκευή.
  • Επέκταση ΕΣΜΦΑ στην Πελοπόννησο μέχρι τη Μεγαλόπολη (Αγωγός Αγ. Θεόδωροι - Μεγαλόπολη) - έργο στο τελικό στάδιο δημοπράτησης.
  • Η 2η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της νήσου Ρεβυθούσας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την κατασκευή νέας δεξαμενής αποθήκευσης ΥΦΑ - έργο υπό δημοπράτηση.
  • Αγωγός Κομοτηνή - Θεσπρωτία (χερσαίο τμήμα του Ελληνοϊταλικού αγωγού) - έργο υπό τεχνική μελέτη.
  • Εργα εκσυγχρονισμού ΕΣΦΑ - νέοι Μετρητικοί Σταθμοί, έργα τηλεπικοινωνιών κ.ά.

Τα 806,5 εκατ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του αγωγού Κομοτηνή - Θεσπρωτία και τα 159 εκατ. ευρώ, ο προϋπολογισμός της 2ης αναβάθμισης του τερματικού σταθμού ΥΦΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ