Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στο τέλος Ιούνη οι κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία

Στις 23 και 24 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στη Λάρισα (Κηποθέατρο Αλκαζάρ) και στις 17 Ιούνη στο Βόλο (πάρκο Ρήγα Φεραίου), όπως ανακοινώθηκε σε συνεντεύξεις Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Συμβουλίων Λάρισας και Μαγνησίας της ΚΝΕ.

Οπως επισημάνθηκε, το Φεστιβάλ, που θ' ανοίξει τις πύλες του για όλους τους νέους εργαζόμενους, τους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών και τους γονείς τους, είναι η γιορτή της νεολαίας που πηγαίνει κόντρα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία γιατί έχει πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού.

Υπογραμμίστηκε ότι τις επόμενες ημέρες οι δυνάμεις της ΚΝΕ θα απευθυνθούν πλατιά στη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, θα καλέσουν όλους όσοι το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν μαζί τους στους αγώνες, στις κινητοποιήσεις, στην απεργιακή φρουρά στις απεργίες του ΠΑΜΕ, στις εξορμήσεις και ενημερώσεις να δώσουν «παρών» στο Φεστιβάλ, να συζητήσουν την πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση του ΚΚΕ, τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο που υπάρχει και το πώς θα παρέμβει η εργατική τάξη και τα σύμμαχα στρώματα για να σφραγίσουν τις εξελίξεις.

Και κάλεσαν το λαό, τη νεολαία να στηρίξουν οικονομικά την ΚΝΕ και το ΚΚΕ με το ειδικό κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης του Φεστιβάλ. Να συμβάλουν ταυτόχρονα ώστε να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ, να ανεβάσει τις δυνατότητές του στην επαφή με το λαό, να βοηθήσουν ώστε να αποκρουστεί η νέα επίθεση με την απαίτηση της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν να παραδώσει λίστες με όλους εκείνους που είναι μέλη ή οπαδοί του Κόμματος και στηρίζουν το Κόμμα σαν τη μόνη προϋπόθεση να δοθεί η κρατική επιχορήγηση. Το ΚΚΕ - επισημάνθηκε - στηρίζεται από το λαό, από το υστέρημα των φτωχών λαϊκών ανθρώπων, τις εισφορές των μελών του, των μελών της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι πλούσιο σε πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στη Λάρισα, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει συναυλίες του συγκροτήματος «Υπόγεια Ρεύματα» και της Ρίτας Αντωνοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ