Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων

Τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, με την καταδίκη σε 6 μήνες φυλάκιση των δύο στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, Τ. Καφρίτσα και Δ. Τζιμούλη, επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση πανεργατικής απεργίας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

«Η εξέλιξη αυτή - τονίζει - δεν είναι τυχαία. Είναι άρρηκτα δεμένη με τη γενικότερη προσπάθεια εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, με την επιβολή των νέων σκληρών μέτρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Γνωρίζουν καλά η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία πως αντίπαλός τους σε αυτή την προσπάθεια είναι το οργανωμένο ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».

Και επισημαίνει: «Δείχνει την ανησυχία τους μην τυχόν και μετατραπεί η δυσαρέσκεια σε δύναμη αμφισβήτησης και ανατροπής του σάπιου, βάρβαρου συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Της δυσαρέσκειας, που πάνω απ' όλα αποτυπώνεται με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Που εκφράζεται μέσα από τη δράση στο σωματείο. Που δίνει στην αγανάκτηση τη μορφή του οργανωμένου ταξικού αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χώρο κατοικίας. Αυτό είναι που τους γεμίζει τρόμο. Γι' αυτό τους οδηγεί ακόμη και να χαϊδεύουν, να εκθειάζουν κάθε άλλη μορφή και τρόπο εκτός από αυτόν. Σε αυτή, λοιπόν, την προοπτική πρέπει να ακουμπήσει κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος και αντί του φόβου που καθηλώνει, να επιλέξει την οργανωμένη πάλη μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος, σπάζοντας το κλίμα αυταρχισμού και καταστολής στην πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ