Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση σε βάρος συνδικαλιστών

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά καταγγέλλει την ποινική δίωξη εργαζόμενης

«Παρακαλούμε να ενεργήσετε προκαταρκτική εξέταση: Ευρεθούν πλήρη στοιχεία ταυτότητας και κατοικίας της Π. Α. (...) και ληφθεί ανωμοτί εξέτασή της. Ερευνήστε προς ανακάλυψη λοιπών αγνώστων δραστών»!

Πρόκειται για παραγγελία που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες στα χέρια του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά για να αποτελέσει μία ακόμα πρόκληση απέναντι συνολικά στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα η Α. Π. είναι μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου. Οι «λοιποί άγνωστοι δράστες» είναι μέλη του Συνδικάτου και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συμμετείχαν σε κινητοποίηση που έγινε στις 22 Οκτώβρη του 2009 στην επιχείρηση Λαζαρίδη (εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής) στο Μοσχάτο για να αποτρέψουν την απόλυση της εργαζόμενης. Πέρα από το γεγονός της φράσης «λοιποί δράστες» σε βάρος συνδικαλιστών, σωρό από ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι η εισαγγελική παραγγελία «ήρθε» στο Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου στις 14 Γενάρη του 2011 και τώρα αυτές τις μέρες και δύο χρόνια μετά, καλούνται μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου από Αστυνομικά Τμήματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου, να καταθέσουν «ποια άτομα του ανωτέρω Συνδικάτου μετείχαν στη συγκέντρωση» πριν από δύο χρόνια!

Η Α. Π. απολύθηκε τον Οκτώβρη του 2009 από τον Λαζαρίδη, επειδή αντέδρασε στην εκ περιτροπής εργασία που επέβαλε ο εργοδότης σε βάρος των εργαζομένων. Μετά από καταγγελίες δικές της και συναδέλφων της είχε παρέμβει το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να ασφαλιστούν 3 αλλοδαποί εργαζόμενοι.

Ο εργοδότης απέλυσε τη συνδικαλίστρια και επιπλέον στις 23 Οκτώβρη 2009, δηλαδή ένα 24ωρο μετά την κινητοποίηση κατέθεσε και μήνυση, απαιτώντας «την ποινική της δίωξη» «και κάθε υπεύθυνου που συμμετείχε στη συγκέντρωση».

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού καταγγέλλει την ποινική δίωξη της συνδικαλίστριας και όλη τη «διαδικασία», τονίζοντας ότι στόχος είναι «η τρομοκράτηση και η παρεμπόδιση της δράσης του ταξικού Συνδικάτου». Εχει τη βάση της «στη συνολικότερη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές». «Απαντάμε, καταλήγει, ότι δεν πρόκειται να "δώσουμε" κανένα μέλος του συνδικάτου μας βορά στην αδίστακτη εργοδοσία. Υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο το δικαίωμα και τους αγώνες της εργατικής τάξης για κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα, για ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ