Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στο πλευρό της «κρουαζιέρας» η κυβέρνηση

Πολύπλευρη στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο που ασχολείται με την κρουαζιέρα υπόσχεται η κυβέρνηση, με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη να δηλώνει ότι «η κυβέρνηση και οι φορείς του τουρισμού είναι ανοικτοί στο διάλογο για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και ειδικότερα για τη δημιουργία υποδομών, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη δράσεων», μιλώντας χτες στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε, σχετικά με τη συνολική τουριστική πολιτική της κυβέρνησης, ότι βρίσκεται υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που αφορά κυρίως τα σκάφη αναψυχής, επαγγελματικά και ιδιωτικά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοβουλίες νομοθετικών ρυθμίσεων για την τουριστική κατοικία, τον ιαματικό τουρισμό και τουρισμό υγείας, τον τουρισμό υπαίθρου και αγροτουρισμό και άλλες μορφές τουρισμού.

Παράλληλα, σημείωσε ότι προγραμματίζονται ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση που σχετίζεται με ναυτιλιακές και τουριστικές σπουδές και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αξιοποίησης του ΕΣΠΑ για να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ