Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινά τα προβλήματα πυροσβεστών - εργαζομένων

Στην άμεση αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και τη μη ένταξή του στα Σώματα Ασφάλειας, αναφέρθηκε χτες ο Δ. Αγκαβανάκης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στους συνέδρους του 13ου απολογιστικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στις 2-3 του Ιούνη στην Ερέτρια.

Στην ομιλία του συνέδεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες με τα προβλήματα όλων των εργαζομένων, σε σχέση με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εστίασε στις αιτίες των προβλημάτων, αφού η κυβέρνηση αξιοποιώντας την κρίση επιχειρεί μια τελική έφοδο στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και των πυροσβεστών, αλλά και να δώσει τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της Πυροσβεστικής.

Γίνονται, πρόσθεσε, περικοπές και στα μέσα πυρόσβεσης και στις σχετικές δαπάνες, ενώ αναφέρθηκε στη θέση του ΚΚΕ για την κοινωνική λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος και ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένει ενταγμένο στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ είπε ότι χρειάζεται η άμεση αποστρατιωτικοποίησή του.

Επίσης, ανέφερε ότι η επίθεση κατά των εργαζομένων είναι γενικευμένη και είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι μέσα από ένα κοινό μέτωπο να απαντήσουν, αλλά και μέσω αυτού του αγώνα να ανοίξουν οι προοπτικές για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ