Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχίζουν οι δημοπρασίες δικαιωμάτων ... ρύπανσης!

Μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2011 οι 10.000.000 τόνοι δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία δεν διανεμήθηκαν δωρεάν στις βιομηχανίες για την περίοδο 2008 - 2012 στο πλαίσιο του εμπορίου ρύπων, ύστερα από σχετική σύμβαση που υπέγραψε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο, η σύμβαση προβλέπει ότι οι δημοπρασίες θα διενεργούνται σταδιακά για ποσότητες ενός εκατομμυρίου (1.000.000) Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων του Θερμοκηπίου σε κάθε μία. Μετά από κάθε δημοπρασία, το ΧΑ θα δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του, αναφορά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η πρώτη Δημοπρασία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα Ιούνη 2011.

Οπως είναι γνωστό, το εμπόριο ρύπων είναι ένας «ευέλικτος» μηχανισμός που καθιερώθηκε στη Διάσκεψη του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές. Ο μηχανισμός αυτός διευκολύνει το μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - και ειδικά των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και εκπέμπουν οι ρυπογόνες βιομηχανίες - αλλά να αυξάνει την κερδοφορία του και μέσω του Χρηματιστηρίου Ρύπων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ