Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Ενωμένοι μπροστά στα συμφέροντα

Στην άκρη αφήνουν, προσωρινά, τους ανταγωνισμούς (συμφερόντων) και την προσπάθεια... «εξυγίανσης» οι παράγοντες του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου. Και συντάσσονται στην προσπάθεια υπεράσπισης της αυτονομίας (ασυδοσίας) του ποδοσφαίρου. Η οποία αμφισβητείται εμπράκτως από την ΠΑΕ ΟΦΗ (για λόγους δικών της συμφερόντων).

Χτες έγινε (περίπου 3ωρη) συνάντηση εκπροσώπων από ΕΠΟ, Super League, Football League/Football League 2. Κυρίαρχο θέμα η προσφυγή της Κρητικής ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια. Απαντες λοιπόν ομονόησαν πως πρέπει η ΠΑΕ ΟΦΗ να αποσύρει την προσφυγή ή να υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις (αποβολή από τις διοργανώσεις).

Μάλιστα - προφανώς σκεπτόμενοι πως έχουν δώσει πολλά δικαιώματα καταπατώντας νόμους και κανονισμούς - κάλεσαν (εμμέσως πλην σαφώς απείλησαν) κυβέρνηση, κόμματα, όποιον συμμετέχει στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι να απέχει άμεσα από κάθε ενέργεια που θέτει εν αμφιβόλω το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του αθλήματος όπως αυτό είναι διεθνώς κατοχυρωμένο.

Αλλιώς θα υπερασπιστούν την αυτονομία της ΕΠΟ, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του καταστατικού και των κανονισμών της, σε συνεργασία με τις υπερεθνικές ποδοσφαιρικές αρχές (σ.σ.: FIFA, UEFA) αν αυτό απαιτηθεί...

Στην ΠΑΕ ΟΦΗ πάντως δε δείχνουν να ανησυχούν. Παράγοντες των Κρητικών απαντούν ότι «δεν ιδρώνει το αυτί του ΟΦΗ από εκβιασμούς». Ενώ με δηλώσεις του (στο ρ/σ «Real Fm») ο νομικός σύμβουλος των Κρητικών, Π. Καϊμακάμης, υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα τιμωρίας. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Βασιζόμαστε και σε μια πρόσφατη απόφαση του διαιτητικού οργάνου όπου λέει πως μετά την εξάντληση των δύο βαθμών, δεν μπορείς να πας αλλού αλλά να προσφύγεις μόνο στο Εφετείο της περιφέρειάς σου. Με αυτήν την απόφαση είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο ΟΦΗ».

Και το παρασκήνιο, το αλισβερίσι, οι κινήσεις τακτικής - γι' αυτό και άλλα θέματα - καλά κρατούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ