Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδράσεις στη λειτουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ

Κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ και συμβολικός αποκλεισμός της οδού Αθηνάς πραγματοποιήθηκε προχθές με πρωτοβουλία του Δήμου Κηφισιάς - Ερυθραίας - Πεύκης και φορέων. Η κινητοποίηση έγινε στο όνομα της ...«ασφάλειας», της «μη υποβάθμισης της πόλης», αλλά και για να μην είναι τα ναρκωτικά δίπλα στα σχολεία που βρίσκονται στον περίγυρο του ΚΑΤ.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΚΑΝΑ ήδη έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση του Εργου «Λειτουργία Μονάδος χορήγησης υποκαταστάτων στην Κηφισιά, σε χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ» με τη μέθοδο προκατασκευής (πρόκειται για διώροφο οικίσκο 217,5 τ.μ.) συνολικής δαπάνης 142.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οι αντιδράσεις είναι εύλογες, όταν γεννιούνται από τα προβλήματα που δημιουργούν η φύση και οι χαμηλές προδιαγραφές των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ. Ωστόσο από το βήμα της συγκέντρωσης δεν ειπώθηκε κουβέντα για το μέλλον και την απεξάρτηση χιλιάδων παιδιών που βρίσκονται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Πολύ περισσότερο, δεν ειπώθηκε κουβέντα για την αιτία και την ουσία των προβλημάτων που δημιουργούνται από την ίδια τη φύση των προγραμμάτων υποκατάστασης, που δεν είναι προγράμματα απεξάρτησης, αλλά προγράμματα χορήγησης «νόμιμων δόσεων».

Αντίθετα, η πλειοψηφία των συζητήσεων στην προχθεσινή κινητοποίηση, κινήθηκε σε μια λογική τού ...«όχι στη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή μας», της ...συνταγογράφησης μεθαδόνης σε συγκεκριμένους χώρους, της αντιμετώπισης των τοξικομανών ως ...«ανίατων ασθενών» («να τους πάνε στα Ολυμπιακά Ακίνητα», «αυτοί οι "ασθενείς" να μην μπαίνουν στα τρένα», όπως είπε ένας πρώην δήμαρχος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ