Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μόνος δρόμος αυτός του ξεσηκωμού

Από τον πρωινό αποκλεισμό του ΣΕΒΕ

MotionTeam

Από τον πρωινό αποκλεισμό του ΣΕΒΕ
Σε μια γιορτή αγώνα, με πρωταγωνιστή την εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεολαία, μετατράπηκε η χτεσινή κινητοποίηση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε με πορεία και ολοκληρώθηκε με συναυλία έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης. Νέοι που ζουν με μισθούς - χαρτζιλίκι και δουλεύουν σε καθεστώς μαύρης εργασίας, άνεργοι που απολύονται, που περιμένουν στην ουρά του ΟΑΕΔ για κάρτα ανεργίας, νέοι των σχολών μαθητείας και κατάρτισης, μαθητές, φοιτητές πήραν τη θέση τους κάτω από τα λάβαρα και τα πανό της ΚΝΕ και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Από το Αγαλμα του Βενιζέλου κατευθύνθηκαν προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί κατήγγειλαν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση βάζουν ταφόπλακα στο δικαίωμα των νέων για ζωή με αξιοπρέπεια, για ζωή που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Και απηύθυναν προσκλητήριο παγκινητοποίησης στους χώρους δουλειάς, τις εργατογειτονιές, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για την επιτυχία της γενικής απεργίας την πρώτη μέρα συζήτησης των μέτρων στη Βουλή.

«Μπροστά σ' αυτή την επίθεση κάθε εργάτης και εργάτρια, κάθε νέος που ασφυκτικά κάτω από το βάρος αυτής της πολιτικής ένα δρόμο έχει να διαλέξει. Αυτόν του ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ. Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να βάλει φρένο σ' αυτόν τον κατήφορο. Ο μαζικός ενωτικός αγώνας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της σε σύγκρουση με την εξουσία των αστών», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ακολούθησε συναυλία με τους Σωτήρη Μπαλλά, Μέλπω Αλεξανδροπούλου, Χρήστο Σπυριδάκη και το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Απέκλεισαν το στρατηγείο των βιομηχάνων

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, σαλπίζοντας από το πρωί ξεσηκωμό για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία.


MotionTeam

Οι κομμουνιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται το στρατηγείο των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας. Αυτών που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, αυτών που με πρόσχημα την κρίση καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια το λαό και τη νεολαία, αυτών που συσσωρεύουν τον πλούτο που βγαίνει από τον ιδρώτα των εργατών. Ολων αυτών που ευθύνονται για τους εκατοντάδες θανάτους εργατών κάθε χρόνο στους χώρους δουλειάς.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης οι νεολαίοι της ΚΝΕ κρέμασαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου και φώναζαν συνθήματα. Κάλεσαν τη νεολαία να δυναμώσει τον αγώνα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να κάνει τη νέα γενιά σύγχρονο δούλο. Να συμμετάσχουν μαζικά στο μεγάλο απογευματινό συλλαλητήριο της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ