Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εικαστικά μηνύματα του ΚΕΘΕΑ

«Το σπίτι μου φτιάχτηκε από χρώμα και φως. Το θεμελίωσα με θέληση και αποφασιστικότητα. Οι κολόνες του στηρίζουν την ελπίδα. Απ' τα παράθυρά του, μπαίνει μια πνοή δημιουργίας που γίνεται πρόκληση για δύναμη, αγώνα, αναζήτηση που με κρατά ζωντανό για να το διατηρήσω με στόχους και αυθεντικότητα. Εχει χτιστεί με ελπίδα και πολλή προσπάθεια».

Tα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης του προγράμματος «ΔΙΑΒΑΣΗ» του ΚΕΘΕΑ (που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του), πραγματοποιήθηκαν προχτές το βράδυ. Η έκθεση έχει θέμα το «ΣΠΙΤΙ» και 110 καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους. «Αναζητήσαμε ένα σύμβολο που να σηματοδοτεί την προσπάθεια της απεξάρτησης και ταυτόχρονα τη ζωή όλων μας(...) Από πολύ νωρίς, η έννοια της θεραπευτικής κοινότητας συνδέθηκε με την έννοια του σπιτιού. Η πρώτη θεραπευτική κοινότητας Synanon ήταν το πρώτο "σπίτι", όπως τα μέλη της το ονόμαζαν, που έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους ανθρώπους που ήταν στο δρόμο, είχαν βγει από τη φυλακή, να βρουν μια στέγη και να αλλάξουν τη ζωή τους. Για τη Θεραπευτική Κοινότητα, η ιστορία, η φιλοσοφία, οι αξίες, οι κανόνες, οι μέθοδοι βοηθούν στον αυτοπροσδιορισμό του ανθρώπου, ενισχύουν την έννοια του "ανήκειν" και ισχυροποιούν την ταυτότητά του», υπογράμμισε η Μάρθα Φωστέρη, ειδική βοηθός Διευθυντή ΚΕΘΕΑ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιούνη και τα έργα της φιλοξενούνται στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

  • Μια εικαστική παρέμβαση, με στόχο την ενημέρωση και την αλληλεγγύη έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιούλη, σε συνεργασία του ΚΕΘΕΑ και του Φεστιβάλ Αθηνών 2011. Στο χώρο της Πειραιώς 260, φιλοξενείται η εικαστική παρέμβαση, με θέμα «Το Παγκάκι».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ