Τετάρτη 15 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η ημερίδα για τους παιδικούς σταθμούς

Η εξασφάλιση παιδικών σταθμών που δε θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά και τους γονείς ως πελάτες πρέπει ν' αποτελέσει στόχο πάλης των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση
Η εξασφάλιση παιδικών σταθμών που δε θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά και τους γονείς ως πελάτες πρέπει ν' αποτελέσει στόχο πάλης των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση να παλέψουν για να εξασφαλιστούν υπηρεσίες αντίστοιχες των λαϊκών αναγκών θέλει να αναδείξει η ημερίδα που οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αύριο Πέμπτη 16 Ιούνη, με θέμα «Γονείς, εργαζόμενοι, συνδικάτα, όλοι μια γροθιά για σύγχρονους δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά». Η ημερίδα θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Αντώνη Τρίτση», Ακαδημίας 50, στις 6.30 μ.μ.

Στην ημερίδα θα κάνουν εισηγήσεις οι:

  • Η Ηλέκτρα Πατσουράκη, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου, με θέμα «Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στους παιδικούς σταθμούς και η θέση του Συνδικάτου».
  • Ο Θωμάς Κοτσαμπάς, δήμαρχος Πετρούπολης, με θέμα «Την ανάγκη για σύγχρονους δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά».
  • Η Αγγελική Γκούσκου, με θέμα «Την ανάγκη για κοινό μέτωπο από γονείς, εργαζόμενους και συνδικάτα για παιδικούς σταθμούς δημόσιους και δωρεάν για όλα τα παιδιά».

Σε ανακοίνωση - πρόσκληση το Συνδικάτο αναφέρεται στην ανάγκη ανάπτυξης αγώνων «κόντρα στην εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας, που πλήττει όχι μόνο τα δικά μας εργασιακά, ασφαλιστικά κλπ. δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα κάθε λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίζει πρόσβαση στην κατάλληλη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της. Γι' αυτό εργαζόμενοι και γονείς πρέπει σε κοινό μέτωπο να αντιπαλέψουν την πολιτική που αντιμετωπίζει την Πρόνοια ως εμπόρευμα».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην πολιτική που παραχωρεί υπηρεσίες κρίσιμες για την ποιότητα ζωής της λαϊκής οικογένειας σε ιδιώτες. Διαδικασία που πλήττει όχι μόνο τα εργασιακά, ασφαλιστικά κλπ. δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το δικαίωμα κάθε λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίζει πρόσβαση στην κατάλληλη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της κλπ. Γι' αυτό και εργαζόμενοι και γονείς πρέπει σε κοινό μέτωπο να αντιπαλέψουν την πολιτική που αντιμετωπίζει την Πρόνοια ως εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ