Τετάρτη 15 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις οι «αγανακτισμένοι»

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα. Και το τριήμερο που πέρασε αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε εκεί, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική. Ταυτόχρονα, δήλωσαν συμμετοχή και στη σημερινή απεργία. Στις συγκεντρώσεις τους τις προηγούμενες μέρες (κύρια αυτή της Κυριακής που είχε τον περισσότερο κόσμο) κυριάρχησαν αντιμνημονιακά συνθήματα όπως και άλλα συλλήβδην εναντίον όλων των κομμάτων. Τη συμπεριφορά αυτή μαζί με χειρονομίες προς τη Βουλή και συνθήματα τύπου «κλέφτες, προδότες» επιδεικνύουν κύρια όσοι συγκεντρώνονται στο οδόστρωμα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη Λαϊκή Συνέλευση αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν σήμερα - ημέρα γενικής απεργίας και με αφορμή τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής - νέα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα να προχωρήσουν στην περικύκλωση του Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δώσει ραντεβού στις 7 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, στον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, της 11ης Ιουνίου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου 2011 δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα (...) Δίνουμε από τώρα αγωνιστικό ραντεβού για τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ