Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητά περισσότερη αστυνομοκρατία

Αστυνομοκρατία ζητά για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, σχεδιάζοντας παράλληλα μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε άλλο ένα σώμα καταστολής. Ταυτόχρονα, δηλώνει την ταύτισή του με τα μονοπώλια και την ΕΕ, θέτοντας όρια στις λαϊκές διεκδικήσεις και προβληματισμούς για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε σε έλεγχο της δημοτικής αστυνομίας σε αλλοδαπούς μικροπωλητές στην Γρηγορίου Ε' και την Ακαδημίας στο ύψος της Νομικής (τραυματίστηκαν ελαφρά ένας δημοτικός αστυνομικός και ένας ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ, προκλήθηκαν ζημιές σε όχημα της δημοτικής αστυνομίας) ο δήμαρχος μίλησε για «επίθεση κουκουλοφόρων», υπεραμύνθηκε της επιχείρησης «περιορισμού του παρεμπορίου», υποστήριξε ότι «έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικό έργο στον τομέα της πάταξης του παρεμπορίου και θα εντείνει τις προσπάθειες, όπου χρειάζεται, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ».

Εξάλλου, ερωτηθείς στο ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ» για το παρεμπόριο επεχείρησε να το εμπλέξει με το πανεπιστημιακό άσυλο: «(...) το ζήτημα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή κυρίως στην Πατησίων, με επίκεντρο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, και μεταξύ Σόλωνος και Ακαδημίας. Υπάρχει ένα πρόβλημα, έχουμε ζητήσει αστυνόμευση, αλλά επειδή υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα(!) με το άσυλο και υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης της αστυνομίας με τους φοιτητές κτλ., δεν υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία. Οπότε δεν είναι τυχαίο να βλέπετε ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχει το παρεμπόριο, ενώ στους εμπορικούς δρόμους που υπήρχε να το έχουμε εξαλείψει». Θυμίζουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7/2 μιλούσε για πανεπιστημιακούς χώρους που μετατρέπονται σε οπλοστάσια λόγω του τρόπου που λειτουργεί το άσυλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ