Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΗΡΑΣ
Απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη

Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει οι περίπου 500 άνεργοι της επαρχίας Θήρας (Σαντορίνη, Ιος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη), καθώς από το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου (Σεπτέμβρης - Οκτώβρης) δεν τους έχει καταβληθεί ακόμα από τον ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας!

Οι άνεργοι και στα πέντε νησιά βρίσκονται στην εξαθλίωση, αφού η κυβέρνηση ούτε στις γιορτές δε φρόντισε να στείλει τα χρήματα των πενιχρών επιδομάτων. Σε επιστολή που είχαν στείλει στον «Ρ» παραμονές Χριστουγέννων, επισήμαιναν: «Μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί το επίδομα ανεργίας στους άνεργους της Σαντορίνης. Παραμονές Χριστουγέννων και μένουν απλήρωτοι οικογενειάρχες άνθρωποι». Χτες, απέστειλαν νέα επιστολή στο «Ρ» με 148 υπογραφές, επισημαίνοντες ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα που δικαιούνται.

Παρ' όλα αυτά, κανένας αρμόδιος δεν τους έχει δώσει απάντηση, ενώ από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Σαντορίνης, από το οποίο πληρώνονται, το μόνο που τους λένε είναι ότι δεν έχει φτάσει κανένα κονδύλι από τον ΟΑΕΔ του Πειραιά.

Η απαίτηση των ανέργων των νησιών εδώ και πάρα πολύ καιρό από τους αρμόδιους είναι να τηρήσουν τις υποσχέσεις και να ιδρύσουν γραφείο του ΟΑΕΔ στη Σαντορίνη, αφού το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, αλλά χρόνιο. Απαιτούν, όμως, και τη στελέχωση του ΙΚΑ με προσωπικό και γιατρούς, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία τους από την ελλιπή λειτουργία του.

«Είμαστε οικογενειάρχες και απαιτούμε να σταματήσουν οι κοροϊδίες και άμεσα να μας καταβληθεί το επίδομα», σημειώνουν, καταλήγοντας στην επιστολή οι 148 άνεργοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ