Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικό καλοκαίρι

Ο Δήμος Παξών και τo Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζουν στο Δημοτικό Σχολείο Λάκκας των Παξών (έως 31/8) την έκθεση «Αλεξ Μυλωνά. Τέχνη, όπως ζωή», με έργα της διεθνώς καταξιωμένης γλύπτριας από τη συλλογή του μουσείου. Η έκθεση, σε επιμέλεια Κατερίνας Κοσκινά, πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και διοργανώνεται για να τιμηθεί η Αλεξ Μυλωνά στη γενέτειρά της - τους Παξούς, στην οποία παραχώρησε όλα τα έργα της, ενώ το κτίριο του μουσείου της στην Αθήνα (Aγ. Ασωμάτων 5) στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση παρουσιάζει έργα - σταθμούς, που καταδεικνύουν την καλλιτεχνική διαμόρφωση και εξέλιξη της γλύπτριας από το 1955 έως το 1996. Τα εκθέματα διακρίνονται για τη σχηματοποίηση των μορφών, τη σημασία των όγκων, της σκιάς και των περιγραμμάτων.

  • «Τα αριστουργήματα της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα» τιτλοφορείται η έκθεση 70 έργων κορυφαίων Ελλήνων εικαστικών, που παρουσιάζει (23/6 - 18/9) το ίδρυμα εικαστικών τεχνών Β. Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1). Πρόκειται για πίνακες των Λύτρα, Αβλιχου, Ράλλη, Ιακωβίδη, Ροϊλού, Γαλάνη, Μαλέα, Γουναρόπουλου, Αστεριάδη, Βασιλείου, Γκίκα, Μόραλη, κ.ά.
  • «Φιγούρες: Η πορεία από το σκοτάδι στο φως» τιτλοφορείται η έκθεση γλυπτικής του Πέτρου Ρουκουτάκη, (23/6 - 31/7) στο Ιδρυμα Ευγενίδου Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ