Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Συντονισμός δράσης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο που περιλαμβάνει διεκδικητικές καλλιτεχνικές δράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, εντάσσεται η συντονισμένη κινητοποίηση που διοργανώνουν στις 22/6 καλλιτεχνικά σωματεία, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει από το Μουσείο Ακρόπολης και θα καταλήξει στο ΥΠΠΟΤ. Τα σωματεία καλούν σε συντονισμό της δράσης ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και στις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής για αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση, που πληρώνει ο λαός. Σε αγώνα «για την κοινωνική λειτουργία της τέχνης και τον κοινωνικό ρόλο του καλλιτέχνη»..., «για να εμποδιστεί η πολιτική που αντιμετωπίζει τον Πολιτισμό ως εμπόρευμα και τους εργαζόμενους σε αυτόν σαν μέσα παραγωγής κέρδους»..., «για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα»..., «για την προστασία της ζωής από την ανεργία, τη μείωση του εισοδήματος, τη βαριά φορολογία και την ακρίβεια...».

«Το αστικό κράτος "αποσύρεται" από την οικονομική ενίσχυση του πολιτισμού, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, ώστε το τεχνητά δημιουργημένο κενό να καλυφθεί από τις δυνάμεις της "αγοράς"» αναφέρουν. «Η ΕΕ δεν τηρεί κανένα "πολιτιστικό" πρόσχημα στο στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου για πλήρη υποταγή της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης δημιουργίας στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ευρω-ενωσιακού κεφαλαίου (...)».

Υπογράφουν: Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ), Ενωση Τραγουδιστών Ελλάδας, «μικρό» Σωματείο Σκηνοθετών Ταινιών Μικρού Μήκους, Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού Ωδείου Αθηνών, Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων. Επίσης, καλλιτέχνες και άλλοι άνθρωποι του Πολιτισμού. (Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ