Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του

Διήμερη περιοδεία στη Δυτική Κοζάνη πραγματοποίησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Γ. Τούσσας συνομιλεί με εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία
Ο Γ. Τούσσας συνομιλεί με εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία
Να μην ξεγελαστούν από τον ανασχηματισμό, από τα καλέσματα για εθνική συναίνεση. Να συμπορευθούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, στην οργάνωση της πάλης και στις εκλογές. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στον εργαζόμενο λαό της Κοζάνης και της Φλώρινας, στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας που ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ με συγκέντρωση στην Αιανή.

Στη διάρκεια της περιοδείας, ο Γ. Τούσσας επισκέφθηκε τους ΑΗΣ Καρδιάς, Μελίτης και Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ, το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο, το Νοσοκομείο Κοζάνης, μίλησε σε συγκεντρώσεις και έδωσε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε κάθε σταθμό αυτής της περιοδείας προειδοποίησε τους εργαζόμενους, ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα, ότι η βαρβαρότητα θα ενταθεί, καθώς η πλουτοκρατία και τα κόμματά της δε θα αφήσουν τη μεγάλη ευκαιρία που τους προσφέρει η οικονομική καπιταλιστική κρίση, προκειμένου να χτυπήσουν ακόμα παραπέρα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.

Παρουσίασε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα μας έχει δυνατότητες φιλολαϊκής ανάπτυξης. Πλούτος υπάρχει, όμως για να τον καρπωθούν οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνει λαϊκή περιουσία στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας.

Τέλος, κάλεσε το λαό να μπει αποφασιστικά στην οργάνωση της αντεπίθεσης. Να κλιμακώσει τον αγώνα για να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ κ.ά.), η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η επίθεση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να δυναμώσει το ταξικό κίνημα και να συμπορευθεί με το ΚΚΕ ώστε να συμβάλει στην ανασύνταξη ενός ισχυρού εργατικού λαϊκού κινήματος, στο χτίσιμο μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλέψει για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και θα επιβάλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ