Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ
Αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική διάλυσης

Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης του ΕΛΓΑ δίνουν οι εργαζόμενοί του. Από χτες ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ το πρωί χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στον ΕΛΓΑ δρομολογούνται οι απολύσεις δεκάδων μονίμων υπαλλήλων, ενώ στο πλαίσιο του μνημονίου μπήκε μέχρι και πλαφόν 60 μετακινήσεων στον κάθε υπάλληλο για τις εκτιμήσεις των ζημιών. Ηδη, για το 2011, οι περισσότεροι υπάλληλοι έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των χιλιομετρικών αποζημιώσεων και από εδώ και πέρα δεν μπορούν να κάνουν τις εκτιμήσεις των ζημιών στα χωράφια! Οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ διεκδικούν: «Τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της γεωργικής παραγωγής της χώρας μας μέσα από έναν Οργανισμό Κοινωνικού Χαρακτήρα στο πλευρό των αγροτών. Την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων. Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την τροποποίηση του ν. 3943/11 και του ν. 3845/10, το ασφυκτικό πλαίσιο των οποίων ουσιαστικά οδηγεί τον Οργανισμό σε αδυναμία λειτουργίας. Την απόσυρση των ένδικων μέσων που έχει ασκήσει ο Οργανισμός ΕΛΓΑ εναντίον των αποφάσεων του ΑΣΕΠ».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντιπροσωπεία συνδικαλιστών είχε συνάντηση με τον Κ. Σκανδαλίδη, όπου έλαβε τις δέουσες υποσχέσεις και για την ουσία των αιτημάτων τους παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών είχε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Φ. Σαχινίδη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα λυθεί το θέμα των χιλιομετρικών αποζημιώσεων και για τα υπόλοιπα τους παρέπεμψε και αυτός στον υπουργό Οικονομικών...

Σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Να αγωνιστούν ενάντια στην απαξίωση του ΕΛΓΑ και για τη διατήρηση της αυτονομίας και του κοινωνικού του χαρακτήρα. Να πούνε: «Οχι στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις οργανισμών». «Οχι στις απολύσεις εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις». «Οχι στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ