Τετάρτη 22 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΑΣ
Νέα κινητοποίηση χτες

Με μια δυναμική κινητοποίηση, συγκέντρωση και πορεία, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ), διατράνωσαν χτες την αντίθεσή τους στην επιχείρηση ξεπουλήματος των ΕΑΣ, που έχουν προγραμματίσει κυβέρνηση και τρόικα. Ετσι, χτες, οι εργαζόμενοι και από τα έξι σωματεία των ΕΑΣ (Υμηττός, Αίγιο, Ελευσίνα, Λαύριο, Μάνδρα, Κεντρικά Γραφεία), συγκεντρώθηκαν στο εργοστάσιο του Υμηττού και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου και επέδωσαν ψήφισμα στα κόμματα. Ταυτόχρονα, επίσης από χτες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας και την καταβολή των δεδουλευμένων ενός και πλέον μήνα.

Με το κεντρικό πανό να γράφει «Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ - Σωματεία των ΕΑΣ», οι εργαζόμενοι πορεύτηκαν στους δρόμους της Αθήνας. Μπροστάρηδες στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι βρέθηκαν, για μια ακόμη φορά, οι ταξικές δυνάμεις. Με πανό «Οχι στην ιδιωτικοποίηση της αμυντική βιομηχανίας - Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ», οι ταξικές δυνάμεις ανέδειξαν το χαρακτήρα που πρέπει να πάρει ο αγώνας των εργαζομένων για να έχει αποτελέσματα.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της συγκέντρωσης οι εκπρόσωποι της «Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» των ΕΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης και των συμμάχων και τις τρικλοποδιές που βάζει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που σήμερα εμφανίζεται λάβρος κατά των ιδιωτικοποιήσεων στα ΕΑΣ, είχε βάλει πλάτη στην υλοποίηση της πολιτικής απαξίωσής τους, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε στο ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν τώρα τη μάχη, μέσα απ' το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για ΕΑΣ 100% στο δημόσιο, αυξήσεις στους μισθούς, να παρθούν πίσω οι μειώσεις μισθών που έγιναν με το Μνημόνιο Ι, να διεκδικήσουν χρηματοδότηση για τεχνικό εξοπλισμό και επενδύσεις. Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΑΣ έστειλε το παράρτημα των νοτιοανατολικών συνοικιών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ