Τετάρτη 22 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Συνεχίζεται η απεργία

Οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου αναδεικνύουν ότι η πάλη ενάντια στο ξεπούλημα της Επιχείρησης αφορά το σύνολο του λαού

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη απεργία στις 15 Ιούνη
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη απεργία στις 15 Ιούνη
Απέργησαν και χθες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αντιδρώντας στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις με ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν την ανάγκη να δοθεί ενιαία αγωνιστική δράση όλων των εργαζομένων για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, μέρος των οποίων είναι και η πλήρης παράδοση των πρώην ΔΕΚΟ στα μονοπώλια.

Στην ανακοίνωση τονίζουν πως «οι αποφάσεις κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ωφελούν την κερδοφορία των μονοπωλίων και θα έχουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες για το λαό». Από τη μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση, το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος κατά 40% για τις λαϊκές οικογένειες, με συνέπεια «χιλιάδες εργαζόμενοι, απολυμένοι, άνεργοι να αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα. Την ίδια στιγμή, μείωσαν προκλητικά την τιμή για τους μεγάλους καταναλωτές του ρεύματος 10% έως 17%. Τα κέρδη της ΔΕΗ εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Το 2009 έφθασαν το ένα δισ. ευρώ και το 2010 τα 750 εκατομμύρια ευρώ».

Οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν ότι η λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού είναι η Ενέργεια και συνολικά οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας να αποτελέσουν λαϊκή περιουσία. Και για να ανοίξει αυτή η ελπιδοφόρα προοπτική καλούν σε κοινό μέτωπο και ενιαία δράση ενάντια στην απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση του τομέα της Ενέργειας και για τη διεκδίκηση φθηνού ρεύματος για το λαό, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30% για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους. Καμιά διακοπή ρεύματος σε άνεργους απολυμένους. Καμιά παράδοση λιγνιτωρυχείων, λιγνιτικών αποθεμάτων και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους. Πλήρη σταθερή δουλειά, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Στο μεταξύ, τις συνέπειες που έχει το ξεπούλημα της ΔΕΗ για τη λαϊκή οικογένεια ανέλαβαν να κρύψουν τα κόμματα του κεφαλαίου, εξαπολύοντας επίθεση ενάντια στους απεργούς. Ετσι, μετά το ΛΑ.Ο.Σ. που σε προχτεσινή του ανακοίνωση έλεγε ότι «κάποιοι χρειάζονται βούρδουλα», χτες, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ισχυρίστηκε πως «μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, άρχισε το μαρτύριο νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της χώρας» και θύμισε ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια, τόσο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, όσο και για τις εκβιαστικές πρακτικές συνδικαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ