Τετάρτη 22 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Διαπιστευτήρια συναίνεσης και πλειοδοσία σε μέτρα

Ετοιμη να ψηφίσει εφαρμοστικούς νόμους του «μεσοπρόθεσμου» δηλώνει η ΝΔ

Σε ευθεία ομολογία ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί σήμερα την εφεδρική δύναμη προκειμένου να προωθηθούν τα μέτρα ενίσχυσης της πλουτοκρατίας που συναποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση με την κυβέρνηση, προχώρησε χτες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα, έδωσε σαφέστατα δείγματα συναίνεσης με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του, όταν απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε πως «οι ξένοι ασχολούνται με τη πρόταση της ΝΔ γιατί ξέρουν ότι το δικό σας δεν βγαίνει και θα χρειαστούν εφεδρικό σχέδιο». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα συναινέσει στο σύνολο των αντιλαϊκών σχεδιασμών, επισημαίνοντας ότι «εμείς στηρίζουμε από την αρχή τους κύριους στόχους και τα κύρια μέσα για τους κύριους στόχους» και «τα προωθήσαμε και τα προωθούμε πολύ πριν από εσάς»...

Πρόσθεσε ότι «σήμερα δεν βρίσκομαι εδώ για να αντιδικώ με τον πρωθυπουργό, αλλά για να βοηθήσω τη χώρα» ζητώντας «να μειωθεί το έλλειμμα και οι δαπάνες, να ξεμπλοκάρουν οι αποκρατικοποιήσεις». Μάλιστα διευκρίνισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που θα είναι σωστοί.

Ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε τα περί «αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου» σημειώνοντας ότι σήμερα αυτό δηλώνει και η κυβέρνηση, επαναφέροντας τη θέση της ΝΔ για αλλαγή του φορολογικού συστήματος. Οπως είπε, «η αλλαγή που προτείνουμε για τη φορολογία είναι δημοσιονομικά ουδέτερη» γιατί «καθένας θα πληρώνει λιγότερα αλλά όλοι θα πληρώνουν», αναφέροντας ότι «προτείνουμε τη μόνη δυνατή διεύρυνση της φορολογικής βάσης που μπορεί να συμβεί μόνο με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές».

Τόνισε ότι από τις προτάσεις της ΝΔ, «αρκετά πράγματα έχουν γίνει δεκτά», ενώ «αλλά, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών άρχισαν να τα συζητούν». Συνολικά, επισήμανε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις», αναφέροντας παράλληλα πως «είναι βέβαιο ότι υπάρχουν υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει να μικρύνει ο αριθμός τους». Οσον αφορά το θέμα των δημοψηφισμάτων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, διαφώνησε μιλώντας για «δημοψηφίσματα σε λάθος χρόνο και για λάθος λόγο», που ίσως ακυρώσουν προσπάθειες αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ επισήμανε ότι το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ