Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
Αρνητική η κυβέρνηση στη συμμετοχή Ελλήνων

Με τη θέση του Ισραήλ έσπευσε να ταυτιστεί η ελληνική κυβέρνηση, προτρέποντας Ελληνες πολίτες να μην πάρουν μέρος στην αποστολή του στολίσκου που έχει σκοπό να σπάσει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Με τον τρόπο αυτό η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία που αποδίδει στη στρατηγική συμμαχία που οικοδομεί με αυτή τη χώρα πιο εντατικά από το περασμένο καλοκαίρι. Στο πλαίσιο αυτής της συμμαχίας, άλλωστε, είναι προγραμματισμένη και η συνεδρίαση του κοινού ελληνο-ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η Αθήνα, «λαμβάνοντας υπόψη την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας, τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των περυσινών γεγονότων, προτρέπει τους Ελληνες πολίτες καθώς και τα πλοία και τα πλωτά μέσα ελληνικού νηολογίου να μη συμμετάσχουν στο νέο στολίσκο με προορισμό το λιμένα της Γάζας».

Κατά τα άλλα, για να διασκεδάσει την πλήρη ταύτιση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, το ΥΠΕΞ για άλλη μια φορά, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα, σημειώνει: «Οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας. Τις θέσεις αυτές τις έχουμε καταστήσει σαφείς σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ