Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ
Στη «ρότα» της συναίνεσης και της συναλλαγής

Με τη συγκρότηση του προεδρείου στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), επισφραγίστηκε η συμφωνία των κυρίαρχων παρατάξεων για άλλη μια θητεία στη ρότα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και της συναίνεσης και της συναλλαγής. Το νέο ΔΣ προέκυψε από το 6ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που έγινε στις 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα, αλλά ο συσχετισμός δύναμης είναι πλαστός λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος που προβλέπει το καταστατικό της και το οποίο μέσω «ποσοστώσεων εκπροσώπησης» όλων των Ενώσεων στη διοίκηση, δίνει τη δυνατότητα για συμφωνίες και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Η συγκρότηση του προεδρείου επιβεβαίωσε τη συμφωνία και τα αλισβερίσια ανάμεσα στις κυρίαρχες παρατάξεις που είχε γίνει πριν το συνέδριο για τον από κοινού έλεγχο και τις θέσεις του νέου προεδρείου και η οποία συμφωνία καθόρισε και τις εργασίες του συνεδρίου. Αυτές οι παρατάξεις δεν κατέθεσαν ούτε μια πρόταση για απόφαση στο συνέδριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ ο απολογισμός της προηγούμενης διοίκησης που συγκροτούσαν οι ίδιες δυνάμεις, καταψηφίστηκε από το συνέδριο, αυτές πήραν ξανά τον έλεγχο της διοίκησης. (Τον απολογισμό αυτό καταψήφισαν στο ΔΣ και στο Συνέδριο οι αντιπρόσωποι της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας»).

Ετσι, η προσκείμενη στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παράταξη πήρε τη θέση του προέδρου και η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ παράταξη πήρε τη θέση του γραμματέα.

Με την έναρξη των ψηφοφοριών, ο μοναδικός σύμβουλος που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» Γιάννης Ζαγγανάς, υπογράμμισε ότι και σε αυτό το ΔΣ διαμορφώθηκε, για άλλη μια φορά, αρνητικός συσχετισμός δύναμης, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων δημοσιογράφων. Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να στηρίξει κανέναν από τους υποψηφίους και τόνισε ότι η παράταξη της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας», που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, θα εξακολουθήσει να δίνει τον αγώνα για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων δημοσιογράφων, ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, κόντρα στη λογική και την τακτική του συμβιβασμού, της συναίνεσης και της συναλλαγής.

Τελικά, με την παρουσία 10 από τα 11 μέλη (απουσίαζε η Ν. Σπηλιοπούλου), η σύνθεση του νέου ΔΣ που προέκυψε κατά πλειοψηφία έχει ως εξής: Γιώργος Σαββίδης, πρόεδρος, Δημήτρης Δραγώγιας, α' αντιπρόεδρος, Λουκάς Μαστής, β' αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κουμπιάς, γενικός γραμματέας, Αλεξάνδρα Χριστακάκη, οργανωτικός γραμματέας, Ελένη - Νέλλη Σπηλιοπούλου, ταμίας, Αγγελος Ασβεστάς, έφορος και μέλη οι Φίλιππος Δεργιαδές, Γιάννης Ζαγγανάς, Γιώργος Κατερίνης και Κώστας Ντελέζος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης (2011-06-21 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» (2011-05-28 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού (2011-05-05 00:00:00.0)
Για το «αδιέξοδο» στην ΕΣΗΕΑ (2009-10-27 00:00:00.0)
Επιτέλους προεδρείο στην ΠΟΕΣΥ (2005-09-08 00:00:00.0)
Για αγωνιστική διοίκηση της ΕΣΗΕΑ (1997-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ