Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο φάκελος της δικογραφίας στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Μανώλης Αντωνακάκης επισήμανε ότι έχει ζητηθεί όλος ο φάκελος από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ώστε θα δουν ποιοι εμπλέκονται και τι περιθώρια έχουν από πλευράς παραγραφής για να επέμβουν, ενώ πρόσθεσε ότι προβλέπεται μέχρι και υποβιβασμός αν κριθεί υπεύθυνη ομάδα για παράνομη δραστηριότητα.

Θέση για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια πήρε και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε η επίσπευση του νομοσχεδίου για τη βία στα γήπεδα και ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κοκκαλάκης, προανήγγειλε ότι ενδεχομένως να γίνουν κι άλλες συλλήψεις από τα υπόλοιπα 70 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εξέδωσε γραπτή δήλωση για το σκάνδαλο στημένων αγώνων, καλώντας όλους τους φορείς να βοηθήσουν τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή της πολιτείας στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, αφού αυτό είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας.

Tην πρόθεση της UEFA να παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να περιμένει μέχρι να πάρει θέση δημοσιοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Μάριος Λευκαρίτης.

Η σκυτάλη των ερευνών στη Θεσσαλονίκη

Στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης φέρεται να βρίσκεται δικογραφία που περιλαμβάνει ονόματα είκοσι παικτών του «Στοιχήματος» που εμπλέκονται στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. Oπως έγινε γνωστό, τα συγκεκριμένα άτομα, άπαντες με τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, έχοντας σχετική ενημέρωση, στοιχημάτιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε παιχνίδια που συγκαταλέγονται στη λίστα με τα ύποπτα ποδοσφαιρικά ματς, αποκομίζοντας, εκ του ασφαλούς, μεγάλα κέρδη. Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση των στημένων αγώνων. Το αμέσως προσεχές διάστημα ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών - αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού - Νίκος Κωνσταντίνου θα παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα. Στο πλαίσιο αυτό, θα ληφθούν αρχικά ανωμοτί καταθέσεις από τα εμπλεκόμενα άτομα.

Tεράστιος τζίρος

Τζίρο ύψους μέχρι και 1 εκατ. ευρώ έκαναν ιδιώτες από το παράνομο στοίχημα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα 130 σελίδων της αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ