Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να πληρωθούν τώρα οι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ!

Να καταβληθούν άμεσα, εδώ και τώρα, τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εκπαιδευτικούς των Δημοσίων ΙΕΚ, απαιτεί η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία επισημαίνει: «Τα τρία τελευταία χρόνια οι καθηγητές των δημοσίων ΙΕΚ είναι απλήρωτοι! Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το υπουργείο Παιδείας γι' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Η πλειοψηφία των καθηγητών στα Δημόσια ΙΕΚ εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας. Ενας μικρός αριθμός εκπαιδευτικών είναι μόνιμοι, οι οποίοι εργάζονται υπερωριακά. Και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι.

Η δουλειά με την ώρα και μάλιστα απλήρωτη, η δουλειά κάτω από άθλιες συνθήκες στα ΙΕΚ δεν αποτελούν τυχαίο φαινόμενο. Αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης, της ΕΕ. Συμφωνούν τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Θέλουν τον εργαζόμενο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα φτηνό, χωρίς δικαιώματα, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων.

Η στροφή στην κατάρτιση, δηλαδή η παροχή εφήμερων και ληξιπρόθεσμων δεξιοτήτων, που έχει ανάγκη η αγορά, είναι βασικός στόχος κεφαλαίου - ΕΕ - κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι η πολιτική της "διά βίου κατάρτισης", για την οποία δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα, οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ πληρώνουν δίδακτρα, οι εκπαιδευτικοί είναι ωρομίσθιοι και μάλιστα απλήρωτοι», αναφέρει η Γραμματεία, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ