Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κυνηγητό για... «εθελούσια επιστροφή»

Στην πολιτική - ανθρωποκυνηγητό που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των προσφύγων του ιμπεριαλισμού αναφέρθηκε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο τελευταίος έχει αναλάβει να υλοποιήσει τμήμα της πολιτικής της λεγόμενης «εθελούσιας επιστροφής» όσων αλλοδαπών αποθαρρύνονται να μείνουν ή να διέλθουν από τη χώρα μας με προοπτική τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στην ημερίδα με θέμα «Η δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους», ο αριθμός των λεγόμενων εκούσιων επιστροφών μεταναστών χωρίς χαρτιά, από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, για το 2009 ήταν 473 άτομα, το 2010 έφτασε τα 823 και μόνο για το Α΄ 4μηνο του 2011, τα 203 άτομα.

Επίσης, όσον αφορά τη δράση παρόμοιων επιστροφών από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), έχει ήδη, ολοκληρωθεί η Α' φάση υλοποίησης της δράσης «εθελούσιας» επιστροφής 586 υπηκόων τρίτων χωρών - όπως Αφγανιστάν, Ιράκ, Μαρόκο, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Νιγηρία κ.ά. - στις χώρες καταγωγής τους σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. Ηδη, υλοποιείται η Β' φάση, με την οποία προβλέπεται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τουλάχιστον άλλοι 500 υπήκοοι τρίτων χωρών, ως την 30ή Ιούνη 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ