Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΠΕΝΤΕΛΗ - ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ
Σε «φιλέτα» κινδυνεύουν να μετατραπούν χιλιάδες στρέμματα δάσους

Πάνω από 21.000 στρέμματα δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων που βρίσκονται στις περιοχές Μαραθώνα, Πεντέλης και Νέας Πεντέλης κινδυνεύουν να χάσουν το δημόσιο και δασικό τους χαρακτήρα και να οδηγηθούν στην εμπορευματοποίηση, ως οικόπεδα - «φιλέτα», αν γίνουν δεκτές οι χιλιάδες αντιρρήσεις ιδιωτών που υποβλήθηκαν κατά τη διαδικασία της ανάρτησης των τριών πρώτων δασικών χαρτών.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η «Κτηματολόγιο Α.Ε.», και τα οποία αναδεικνύουν τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που με την πολιτική που ακολούθησαν δημιούργησαν ιδιοκτησιακά προβλήματα και έθρεψαν την εμπορευματοποίηση της γης, που φούντωσε σε συνδυασμό με διάφορους αντιδασικούς νόμους και διατάξεις που ψήφισαν κατά καιρούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Για την περιοχή Μαραθώνα υποβλήθηκαν 1.954 αντιρρήσεις που αμφισβητούν το δασικό χαρακτήρα 17.633,3 στρεμμάτων.
  • Για την περιοχή Πεντέλης υποβλήθηκαν 655 αντιρρήσεις, για 2.378,4 στρέμματα δάσους.
  • Για την περιοχή Νέας Πεντέλης υποβλήθηκαν 347 αντιρρήσεις για 1.204,6 στρέμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες αντιρρήσεων. Στην πρώτη εμφανίζονται συμβόλαια, ακόμη και δικαστικές αποφάσεις, όπου χαρακτηρίζονται ως αγροτεμάχια εκτάσεις που με βάση τις αεροφωτογραφίες είναι δημόσιες δασικές εκτάσεις. Στη δεύτερη, εμφανίζονται διαδοχικά συμβόλαια κατοχής δασών ή δασικών εκτάσεων που δεν ανάγονται στο 1915, χρονιά την οποία σταμάτησε το καθεστώς της έκτακτης χρησικτησίας.

Υποβλήθηκαν επίσης συνολικά 25 αντιρρήσεις που αφορούν έκταση 15 στρεμμάτων, με αιτιολογικό ότι οι εκτάσεις αυτές έχουν παραληφθεί να χαρακτηριστούν δασικές, ενώ είναι τέτοιες.

Οι αντιρρήσεις που υποβλήθηκαν, θα επιδικαστούν από επιτροπές της Διεύθυνσης Δασών Ανατολικής Αττικής, σε διάστημα 4 μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ