Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Στις εργατογειτονιές το απεργιακό κάλεσμα

Πικετοφορίες, εξορμήσεις και μηχανοκίνητες πορείες έγιναν χτες σε πόλεις της χώρας

Η πικετοφορία του ΠΑΜΕ στον Πειραιά
Η πικετοφορία του ΠΑΜΕ στον Πειραιά
Στις εργατογειτονιές της Αθήνας και άλλων περιοχών της χώρας «ήχησε» χτες το απόγευμα το απεργιακό κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων. Πλατιές εξορμήσεις, καταλήψεις και πικετοφορίες έγιναν ανάμεσα σε άλλα:

Στην πλατεία Γκύζη δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, με συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», ξεσήκωσαν και εμψύχωσαν τους κατοίκους της περιοχής διαδίδοντας το απεργιακό κάλεσμα σε περαστικούς, σε καφενεία και διερχόμενα οχήματα. Ταυτόχρονα, αυτοκίνητο με ντουντούκα «σάρωνε» όλους τους δρόμους της γειτονιάς. Αμέσως μετά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στάθηκαν έξω από τα δύο μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της περιοχής, μοιράζοντας ανακοινώσεις και με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θερμά.

Με το σύνθημα «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω - κάτω» να αντηχεί στους κεντρικούς δρόμους, εργαζόμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι πραγματοποίησαν εξόρμηση από τον Αγιο Δημήτριο μέχρι τη Δάφνη. Πολλοί κοντοστέκονταν να κουβεντιάσουν με τους διαδηλωτές, λέγοντας αρκετοί ότι θα απεργήσουν. Χαρακτηριστική ήταν η συζήτηση με έναν 40χρονο απολυμένο του δήμου: «Είμαι χωρίς ταμείο ανεργίας. Εργαζόμουν με stage και τώρα με ζει ο πατέρας μου».

«Ολοι στο δρόμο του αγώνα. Να μη λείψει κανείς από την απεργία την Τρίτη και Τετάρτη. Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα μέτρα. Ο λαός δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, αυτοί μας χρωστάνε». Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν στο λαό του Πειραιά, ταξικά συνδικάτα και εργαζόμενοι ξεκινώντας από την πλατεία Κοραή. Πικετοφορίες έγιναν σε Πέραμα, Νίκαια, Κορυδαλλό, Σαλαμίνα, Ρέντη και Δραπετσώνα.

Ολες οι πόλεις «στο πόδι»

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα με τις ταξικές δυνάμεις να σημαίνουν πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό. Χθες πραγματοποιήθηκαν επίσης πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις σε Κοζάνη, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες και Δράμα.

Με μια συμβολική κινητοποίηση, χτες το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ανάρτησε πανό με σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - 28-29 ΙΟΥΝΗ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ - ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ». Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Το απόγευμα έγιναν πικετοφορίες σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα.

Σε δίωρη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου της Πάτρας προχώρησαν χθες μέλη της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων, ενόψει της σημερινής 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης. Ενα τεράστιο πανό κρεμάστηκε από την οροφή του Δημαρχείου και έδινε το στίγμα για τη συνέχεια: «Ξεσηκωθείτε: Αντεπίθεση με το ΠΑΜΕ». Στην κινητοποίηση, πέρα από τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, παραβρέθηκαν δεκάδες καθαρίστριες σχολικών κτιρίων που αντιμετωπίζουν σοβαρά εργασιακά προβλήματα, μετά τη μετακίνησή τους από το υπουργείο Παιδείας στο Δήμο Πάτρας.

Το απόγευμα στην Πάτρα, τα ταξικά συνδικάτα πραγματοποίησαν πλατιές εξορμήσεις στα Ταμπάχανα, στα Προσφυγικά, στην Παραλία και στην Αγ. Σοφία. Πικετοφορίες έγιναν σε Πύργο, Αμαλιάδα και Ζαχάρω. Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και σε εργατικές γειτονιές, όπου μοιράστηκαν ανακοινώσεις και προπαγάνδιζαν την απεργία με ντουντούκα.

Περιοδείες και εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Τρίπολη, Ναύπλιο, Αργος, Σπάρτη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, όπου το πρωί μάλιστα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε δίωρη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου υψώνοντας γιγαντοπανό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ