Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ολοκληρώνονται οι απολογίες

Με τη σημερινή απολογία του τελευταίου που συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που έστηνε αγώνες, του «μπουκ» Βασίλη Γεωρτσιάκου, κλείνει σήμερα ο πρώτος κύκλος της δικαστικής διαδικασίας για όσους εμπλέκονται. Ο συγκεκριμένος που συνελήφθη στα Τρίκαλα επρόκειτο να απολογηθεί χθες αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή για σήμερα. Αντίθετα, κατά τη χτεσινή ημέρα απολογήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης Νίκος Χάλκος, για τον οποίο τελικά αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα.

Μέχρις στιγμής, με δεδομένο ότι υπάρχουν τέσσερα άτομα που δεν έχουν συλληφθεί, για τους μέχρι τώρα κατηγορούμενους, έχουμε τα εξής: ΠPOΦYΛAKIΣTHKAN: Aχιλλέας Mπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Bόλου), Γιώργος Tσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Hλιούπολης), Bασίλης Kαρακούλιας («μπουκ»). ΑΦΕΘΗΚΑΝ EΛEYΘEPOI: Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Kαβάλας - απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση 800.000 ευρώ: 250.000 ευρώ και υποθήκη ακινήτου 550.000 ευρώ), Nικόλαος Zαμάνης (επιχειρηματίας - εγγύηση 50.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του σε μηνιαία βάση) - Aνδρέας Δημόπουλος (μπουκμέικερ - εγγύηση 150.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του σε μηνιαία βάση), Δημήτρης Zαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής - εγγύηση 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σε μηνιαία βάση), Aθανάσιος Nτότσης (μάνατζερ - εγγύηση 200.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του σε μηνιαία βάση), Nικόλαος Παντέλης (προπονητής, εγγύηση 15.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του σε μηνιαία βάση) - Νικόλαος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης, εγγύηση 50.000 ευρώ).

  • Οσον αφορά τους προφυλακιστέους, η Αστυνομία τους... σκόρπισε, καθώς ο Μπέος μεταφέρθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου, ο Τσακογιάννης των Τρικάλων και ο Καρακούλιας παρέμεινε στον Κορυδαλλό.
  • Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, έκανε δεκτή την αίτηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που ζητούσε να αντικατασταθεί από τη θέση του εποπτεύοντος τους αρμόδιους για τον αθλητισμό εισαγγελείς. Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είναι αδελφός του Α' αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΠΑΕ, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα, και ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων.
  • Την πρόθεσή του να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης εξέφρασε ο Γιάννης Παπακώστας που καταζητείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών. Ο 43χρονος τεχνικός ενημέρωσε μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Κασίμη τον 9ο τακτικό ανακριτή ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ