Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ
«Πέρα βρέχει... » για τους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου

Πέρα βρέχει για τους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, αφού, παρά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο με τις προφυλακίσεις παραγόντων για στήσιμο παιχνιδιών , χρηματισμό από παράνομο στοίχημα, την επικοινωνιακή εκμετάλλευση των γεγονότων από αντίπαλα συμφέροντα, απέδειξαν για μια ακόμη φορά χθες ότι μπροστά στην προστασία του προϊόντος και τα κέρδη, υπάρχει κοινό μέτωπο.

Ετσι παρά τις πληροφορίες σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Superleague, για τεταμένο κλίμα αντιδράσεις κτλ., τίποτα από αυτά δεν έγινε αφού οι ιδιοκτήτες και οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ που συμμετείχαν (απουσίαζαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) βγήκαν από την αίθουσα ενωμένοι. Χωρίς να θίξουν καν τα τελευταία γεγονότα και με αντικείμενο απασχόλησης τα τυπικά θέματα που αφορούν το πρωτάθλημα.

Αλλαγή στάσης από τους επικριτές

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Παναθηναϊκός που τις προηγούμενες μέρες είχε δημοσιοποιήσει την - μαζί με την ΑΕΚ - θέση του για παραίτηση του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλη Μαρινάκη, από την στιγμή που το όνομά του υπήρξε στη δικογραφία για το σκάνδαλο με τα στημένα, χθες έδειξε μια διαφορετική στάση. Ετσι, όπως ανακοίνωσε μετά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού των επιχειρηματιών, παραμένει κανονικά στην θέση του μέχρι τις 11 Ιούλη (επόμενη συνεδρίαση) και όπως τόνισε, θα αποχωρήσει αφού ετοιμαστούν οι προϋποθέσεις για την διάδοχη κατάσταση. Μάλιστα ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε: «Για λόγους ηθικής τάξης, μόλις μπήκα στην αίθουσα ρώτησα αν οποιοδήποτε μέλος συμβουλίου θέλει να παραιτηθώ και συμφωνεί με επιστολές της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν συμφώνησε και προχωράμε κανονικά». Ενώ επανέλαβε: «όπως έχω πει τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όλοι οι πρόεδροι παραμένουν για ένα χρόνο». Παράλληλα επανέλαβε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια προτείνοντας μάλιστα το άνοιγμα των τηλεφωνικών του συνομιλιών και καλώντας και τους υπόλοιπους προέδρους να κάνουν το ίδιο.

Το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ;

Παράλληλα όπως αποκάλυψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ίδιος πρότεινε στα υπόλοιπα μέλη την διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ, από τη σεζόν 2012-13. Στα διαδικαστικά όπως ειπώθηκε, η πεποίθηση της διοργανώτριας αρχής είναι ότι το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά με πιθανές ημερομηνίες στις 27 και 28 Αυγούστου και η κλήρωση θα γίνει το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου. Οσον αφορά την βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος, αυτή αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα στην επόμενη συνεδρίαση.

Ξανά στον αέρα ΟΦΗ και Τρίκαλα

Νέα τροπή παίρνει το... πολυβασανισμένο θέμα της διεξαγωγής των play off ανόδου από τη Football League και των ομάδων που θα πάρουν μέρος σε αυτά, μετά την απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο της Superleague. Συγκεκριμένα, η Λίγκα αποφάσισε και μάλιστα ομόφωνα, να απορρίψει το αίτημα της ΕΠΟ, να μην ισχύσουν φέτος οι αδειοδοτήσεις, αλλά η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Αίτημα που είχε προκύψει μετά από εισήγηση της ΟΥΕΦΑ, αξιωματούχοι της οποίας είχαν βρεθεί στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα και είχαν προτείνει να μην εφαρμοστούν φέτος τα κριτήρια. Ετσι πλέον παραμένουν ΟΦΗ και Τρίκαλα που θα έπαιζαν στα πλέι οφ, ξανά στον αέρα, όπως και όλη η διαδικασία. Το παράδοξο, μάλιστα, της υπόθεσης, έχει να κάνει με την ομοφωνία, η οποία στην πράξη σημαίνει ότι η απόφαση της Superleague πήρε τη θετική ψήφο και του εκπροσώπου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη, ο οποίος προφανώς απέρριψε και αυτός, το αίτημα της Ομοσπονδίας (!). Πάντως η νεότερη διευκρινιστική ανακοίνωση της Σουπερλίγκας ότι θα «σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση της ΕΠΟ» για το θέμα, ίσως αλλάξει τα δεδομένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ