Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Είχαν στόχο να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι και ενώ τα επεισόδια στο Σύνταγμα είναι πλέον εκτεταμένα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποφασίζουν και κατευθύνονται στην Ομόνοια όπου και συγκεντρώνονται.

Ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλάει από τις ντουντούκες:

«Εργάτες και εργάτριες σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα δεν υπάρχει κανείς, όπως και στους γύρω δρόμους. Η κυβέρνηση, την οποία καταδικάζουμε, με τις δυνάμεις καταστολής και όσους μηχανισμούς είχαν εντάξει σε αυτό το εκτεταμένο σχέδιο του σημερινού χτυπήματος είχαν στόχο να χτυπήσουν κυρίως το ΠΑΜΕ. Είχαμε πληροφορίες γι' αυτό. Οτι ήθελαν να μας εμπλέξουν σε αυτό το εκτεταμένο σχέδιο της προβοκάτσιας. Ηθελαν να μας χτυπήσουν. Από τις εξελίξεις επιβεβαιώθηκαν αυτές οι πληροφορίες.

Ηδη μέσα στη Βουλή καταγγέλθηκε όλο αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης, η καταστολή που σήμερα χρησιμοποίησε. Θα μείνουμε εδώ. Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση και η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Θα μείνουμε μέχρι να τελειώσει η ψηφοφορία. Κλιμακώνουμε την πάλη. Να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο που δημιουργεί κόλαση για κάθε εργαζόμενο, για κάθε λαϊκή οικογένεια».

Περίπου 20 λεπτά μετά ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει για άλλη μια φορά ότι «η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, σε συνεργασία με τις ομάδες των προβοκατόρων επεκτείνουν, γενικεύουν την καταστολή, όχι μόνο στην πλατεία, αλλά και στους γύρω δρόμους. Αυταπάται η κυβέρνηση, είναι γελασμένοι όλοι αυτοί αν νομίζουν ότι το κίνημά μας μπορεί να τρομοκρατηθεί, να κάνει πίσω από αυτού του είδους την καταστολή. Τους υποσχόμαστε και πριν απ' όλα σε αυτούς που δίνουν τις εντολές - τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο - ότι θα το πληρώσουν ακριβά. Και θα το πληρώσουν ακριβά με ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Αυτή την υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε και τη δίνουμε σε όλο εκείνον τον κόσμο που έχει προσδοκίες από το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ