Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Κουκουλοφόροι χωρίς στολή

Προβοκάτορες με κουκούλες και σιδηρολοστούς που έδρασαν στα επεισόδια έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια ξέφυγαν από το χώρο της πλατείας και με τον πλέον κυνικό - προκλητικό τρόπο ενώθηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν στο προαύλιο της Βουλής, κατέγραψαν οι κάμερες της τηλεόρασης, ενώ το σχετικό βίντεο προβλήθηκε στο χτεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ.

Στο βίντεο εμφανίζονται πέντε άτομα, με εξάρτυση ...κουκουλοφόρων. Ο ένας φοράει κράνος μοτοσικλέτας, δύο άλλοι με ιατρικές μάσκες και λοστούς από κατασκευές ντέξιον, ο 4ος με ιατρική μάσκα και κοντό παντελόνι, ενώ ο 5ος είναι γυμνός από τη μέση και πάνω, κρατάει επίσης σιδηρολοστό, έχει το πρόσωπο καλυμμένο, ενώ στο κεφάλι έχει επίδεσμο.

Ολοι τους διασχίζουν την Αμαλίας και αναμειγνύονται με ομάδα των ΜΑΤ που εκείνη την ώρα είχε καθηλώσει στην άσφαλτο κάποιο διαδηλωτή. Οι τρεις πρώτοι περνούν ανεμπόδιστα τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί δίπλα στο φυλάκιο της εισόδου της Βουλής. Ο γυμνός παρεμποδίζεται από άνδρα των ΜΑΤ, στον οποίο προφανώς προκάλεσε ερωτηματικά η εμφάνισή του, κάτι φαίνεται να λένε μεταξύ τους. Οι τρεις που είναι ήδη στο προαύλιο κάνουν έντονα νεύματα και κάτι φωνάζουν, ενώ επιτόπου παρεμβαίνει και ο τύπος με το κοντό παντελόνι, που φαίνεται να δίνει κάποιες οδηγίες στους άνδρες των ΜΑΤ. Μετά από αυτό, ο γυμνός και ο τύπος με το παντελονάκι κατευθύνθηκαν μαζί προς το φυλάκιο, πέρασαν τα κάγκελα, μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής και έγιναν πάλι παρέα με τους τρεις που λίγα δευτερόλεπτα πριν είχαν μπει στο χώρο της Βουλής. Σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα, και με απίστευτη ψυχραιμία, άφησαν τα λοστάρια δίπλα στο φυλάκιο και αφού ανηφόρησαν μερικά μέτρα προς το κτίριο της Βουλής, έγιναν ένα με τη διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν στο χώρο.

Για το συμβάν αυτό ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., Α. Κοκκαλάκης, ο οποίος μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα αμήχανης σιωπής, είπε πως... «είμαι ειλικρινής και ξεκάθαρος. Ούτε κι εγώ έχω εικόνα, ωστόσο μέσα από μία έρευνα θα φανεί».

Αργά το βράδυ το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και ότι διατάχθηκε ΕΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ