Σάββατο 2 Ιούλη 2011 - Κυριακή 3 Ιούλη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Κυτόπουλος
Νίκος Κυτόπουλος
2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των συντρόφων ΧΡΗΣΤΟΥ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΗΤΣΕΑ ο Βαγγέλης Τσεμπερλίδης προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 30 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» ο σύντροφός μου ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ από κοντά μου. Ο θάνατός του μου έφερε μεγάλο πόνο και λύπη. Δε θα τον ξεχάσω ως το τέλος της ζωής μου. Από το '41 - '42 μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Στα 39 χρόνια στη φιλόξενη Πολωνία, παρασημοφορήθηκε πολλές φορές για τη δουλειά του.

Στη μνήμη του προσφέρω 250 ευρώ στο ΚΚΕ και 250 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», που ήταν η καθημερινή τροφή του, όπως ο ίδιος έλεγε, μέσω της ΚΟΒ Ριζούπολης - Λαμπρινής.

Η συντρόφισσά του, Ηλίτσα Κοκκινοπούλου

***

ΦΩΤ.

Σύντροφοι συνταξιούχοι του σωματείου «Η Ενότητα» Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν και προσφέρουν 300 ευρώ στη μνήμη του αξέχαστου βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, συντρόφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ και για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου Κόμματός μας, στην ΚΟΘ του ΚΚΕ.

*

Αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει ο λαός μας, σύντροφε ΑΓΓΕΛΕ, «έφυγες» από κοντά μας. Εσύ που ήσουν μπροστάρης. Εσύ που έδινες το παράδειγμα της αγωνιστικότητας, της θυσίας για μια κοινωνία δίκαιη.

Εσύ που με την πειστική έκφρασή σου και τα ακλόνητα επιχειρήματά σου έδινες ελπίδα στην καταπιεσμένη εργατική τάξη, στους μικρομεσαίους, στους αγρότες, πως θα 'ρθει μια μέρα να δικαιωθούνε.

Σε αποχαιρετούμε σύντροφε ΑΓΓΕΛΕ με μια υπόσχεση πως το όνειρό σου για μια δίκαιη κοινωνία θα το πραγματοποιήσουμε.

Αντί στεφάνου το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσ/νίκης προσφέρει στο τιμημένο μας ΚΚΕ 500 ευρώ και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια.

*

Στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ το Σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας προσφέρει 100 ευρώ αντί για στεφάνι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Αντί για στεφάνι ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Κυμίνων - Μαλγάρων - Χαλάστρας προσφέρει 100 ευρώ στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ που συμπαραστάθηκε σε όλα τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Η ΝΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης στη μνήμη του συντρόφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ προσφέρει 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

*

Στη μνήμη του συντρόφου ΤΖΕΚΗ ΑΓΓΕΛΟΥ προσφέρω 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

Χρήστος Παραθυράς

*

Σύντροφοι και φίλοι από την Ορμύλια Χαλκιδικής προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ.

*

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, οι σύντροφοί του από την ΚΟ Δικηγόρων Θεσ/νίκης, που τον γνώρισαν σαν καθοδηγητή τους και φίλοι - συναγωνιστές νομικοί προσφέρουμε ως πρώτη δόση το ποσό των 465 ευρώ. Η σεμνότητα και το ήθος του είναι η παρακαταθήκη που μας άφησε. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

*

Η ΠΑΣΕΒΕ Θεσ/νίκης στη μνήμη του συντρόφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ προσφέρει στην ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας το ποσό των 170 ευρώ.

*

Στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, βουλευτή του ΚΚΕ, ακούραστου αγωνιστή για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, που αναπάντεχα «έφυγε» από κοντά μας, τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σούλα Φωκά, από την Καρδία Θεσσαλονίκης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, στα δύο χρόνια από το θάνατό του, τα μέλη και φίλοι της ΚΟΒ ΕΒΕ Ιωαννίνων στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης προσφέρουν στο ΚΚΕ, που ο σύντροφός μας υπηρέτησε με πίστη και αυταπάρνηση, το ποσό των 1.000 ευρώ.

ΚΟΒ ΕΒΕ Ιωαννίνων

***

Στη μνήμη των αγωνιστών ΚΩΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ που πέθανε, και των κουνιάδων του ΚΟΥΛΑΣ και ΕΛΕΝΗΣ, μαχητριών του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν (κατάγονταν από το Περιστέρι Υπάτης) προσφέρω 300 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Φερών Εβρου.

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Κωνσταντίνος Βίζγας

***

ΦΩΤ.

Στις 30/6/2006 χάσαμε την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα και γιαγιά ΜΑΡΙΑ ΝΑΤΣΙΔΟΥ. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Εβρου.

Ο σύζυγος Παράσχος, τα παιδιά Ελένη και Θύμιος, οι εγγονές Ευαγγελία και Μαρία

***

Στη μνήμη της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΥ, ο γιος της Στέφανος Καρτερός προσφέρει στο ΚΚΕ 120 ευρώ αντί στεφάνου, μέσω της ΚΟΒ ΕΜΠ Βιομηχανίας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ο σύντροφος Κώστας Παπαδόπουλος προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα και παππού μας ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ, που έφυγε από τη ζωή στις 25/6/2005, η κόρη του Ντίνα Μασούρα και ο εγγονός του Γιώργος Διαμάντης προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 9 Ιούνη 2011 έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, από το Χειμώνιο Ορεστιάδας, παραμένοντας πιστός στους αγώνες και το ΚΚΕ μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Ο ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ήταν το τελευταίο μέλος μιας οικογένειας που έδωσε πολλά στον αγώνα, πάντα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Πρώτα στον αγώνα ο πατέρας, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, που βρήκε το 1948 τραγικό θάνατο ύστερα από φριχτά βασανιστήρια στις φυλακές της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο μεγάλος αδερφός ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ, που από νέος μπήκε στους αγώνες, πρώτα από τις γραμμές του ΕΑΜ και στη συνέχεια στο ΔΣΕ σαν πολιτικός επίτροπος της 2ης Μεραρχίας, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1950 κατά την υποχώρηση των τελευταίων τμημάτων του ΔΣΕ. Ο δεύτερος αδερφός, ο ΗΛΙΑΣ, γλίτωσε από θαύμα τη ζωή του όταν νέος πιάστηκε από τους Γερμανούς να τροφοδοτεί με φάρμακα και σημειώματα τους αγωνιστές του ΕΑΜ και βασανίστηκε σκληρά στις φυλακές του Διδυμότειχου.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τελευταίος ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, που πρόσφατα αποχαιρετήσαμε, ήταν από τα βασικά στελέχη της Αχτιδικής Επιτροπής Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου.

Στη μνήμη τους η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τα ανίψια του προσφέρουν 80 ευρώ για την ενίσχυση των οικονομικών του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗ (φωτ.) και του ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΥ που δολοφονήθηκαν την 1η Ιούλη του 1947 ύστερα από αιχμαλωσία τους στις μάχες του Ψηλορείτη, ως μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού με τον Καπετάν Ποδιά και άλλους μαχητές, ο Γιάννης Τυροκομάκης, αδερφός του Ηλία, και οι ανιψιές του Ανθή και Αντωνία Τυροκομάκη προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ στην οικονομική εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, ο γιος της Νίκος και οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Μεταξουργείου προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 300 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του θείου μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΥΤΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΣΘΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΙΝΑΣ, από το Ροδοχώρι Κοζάνης, που πέθανε στις 5 Ιούλη 2010, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Τα παιδιά, τα εγγόνια

***

ΦΩΤ.

Η Μάχη Παπουτσή προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ στη μνήμη του συζύγου της ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, μέσω της ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας αδελφής ΜΑΡΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό της, προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι αδερφές της Ελένη και Ελευθερία

***

ΦΩΤ.

ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στη μνήμη των αγωνιστών (φωτ.) ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) , ΒΡΕΤΤΟΥ ΖΩΗ (ΚΟΥΚΟΥΓΙΑΝΝΗΣ), ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ), ΒΛΑΧΟΥ ΣΠΥΡΟΥ (ΓΕΡΟΝΤΑΣ), ΚΟΚΛΑ ΠΑΝΟΓΙΩΡΓΟΥ, ΚΟΚΛΑ ΣΠΥΡΟΥ, ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ (ΛΑΜΠΟΒΑΣ), ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ ΤΑΣΟΥ (ΒΡΑΚΑΣ), ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ ΠΑΝΟΥ (ΚΑΡΕΣ), ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, από τα χωριά της περιφέρειας Αλεξάνδρου Λευκάδας, που έδωσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση μέσω της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στις 22 Μάρτη έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Χαριτούλα και τα παιδιά του Φωτεινή, Βαρβάρα και Ευθύμιος προσφέρουν 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ταύρου για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, που ποτέ δεν το απαρνήθηκε.


Ηλίας Τυροκομάκης
Ηλίας Τυροκομάκης

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

MotionTeam

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΛΑΠΑΚΗ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΛΑΠΑΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΙΝΑ

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΝΑΤΣΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΝΑΤΣΙΔΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ