Κυριακή 10 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 10/7
  • «Πυξ Λαξ» στο Ολυμπιακό Στάδιο
    «Πυξ Λαξ» στο Ολυμπιακό Στάδιο
    Το Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης παρουσιάζει στο Θέατρο Πέτρας (9.30 μ.μ.) τη «La Nonna» του Roberto Cossa. Σκηνοθεσία - διασκευή: Γιώργος Σουξές. Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 11/7
  • Την πρώτη προσωπική συναυλία του στο Θέατρο Λυκαβηττού δίνει ο Σωκράτης Μάλαμας με καινούρια και παλιότερα τραγούδια του.
  • Στον κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1 - 3, 210.3250.198), δεξιοτέχνες μουσικοί από το Ομάν παρουσιάζουν παραδοσιακές μουσικές της Ανατολής. Ακολουθούν οι Μάρθα Μαυροειδή (τραγούδι, λαύτα), Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα) σε τραγούδια και μελωδίες της ελληνικής - μεσογειακής παράδοσης και συνθέσεις τους.
  • «Ιχνευτές» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Θέατρο Πέτρας (9.30 μ.μ.). Παίζουν: Ανδρέας Καρακότας, Βασίλης Σπυρόπουλος κ.ά.
Τρίτη 12/7
  • H Οπερα Θεάτρου Μπολσόι ανεβάζει τον «Ευγένιο Ονιέγκιν» του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι (12 και 14/7, 9 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μουσική διεύθυνση: Βασίλι Σινάισκι. Σκηνοθεσία: Ντμίτρι Τσερνιάκοφ. Ερμηνεύουν: Μάκβαλ Κασρασβίλι, Εκατερίνα Σερμπατσένκο, Μαργκαρίτα Μαμσίροβα, Ιρίνα Ουνταλόβα, Audun Iversen, Αλεξέι Ντολγκόφ, Μιχαΐλ Καζάκοφ, Βαλέρι Γκιλμάνοφ.
  • «Λισαβόνα μέσω Αθήνας» στον κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων. Η μπάντα του Andre Maia παίζει φάδος, που συνδυάζουν αφρικανικούς ρυθμούς και παραδοσιακή πορτογαλική μουσική με έντονη αραβική επιρροή.
Τετάρτη 13/7
  • Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Θεάτρου Μπολσόι (9 μ.μ.), στο Ηρώδειο, σε μουσική διεύθυνση Βασίλι Σινάισκι. Θα παρουσιαστούν το απαιτητικό Τρίτο κοντσέρτο για πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, με σολίστ τον καταξιωμένο Ρώσο πιανίστα Ντένις Ματσούεφ και η Ογδοη συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ, εμπνευσμένη από τη λαϊκή μουσική της Βοημίας.
  • «Ευγένιος Ονιέγκιν» από την Οπερα Θεάτρου Μπολσόι
    «Ευγένιος Ονιέγκιν» από την Οπερα Θεάτρου Μπολσόι
    Μουσική συνάντηση - φόρο τιμής στη μνήμη του συνοδοιπόρου τους Μάνου Ξυδούς αποτελεί η μεγάλη συναυλία των «Πυξ Λαξ», στο Ολυμπιακό Στάδιο.
  • Στο Θέατρο Πέτρας (9.30 μ.μ.), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Πετρούπολης, ανεβαίνει ο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη - Κ. Μαρκουλάκη. Παίζουν: Γ. Κιμούλης, Κ. Μαρκουλάκης, Σμ. Καρύδη κ.ά.
  • Η Αντζελα Μπρούσκου σκηνοθετεί την ιδιότυπη περφόρμανς «Κλυταιμνήστρα - Χώρος Ε΄» (13 - 15/7, 9 μ.μ.) στην Πειραιώς 260. Ερμηνεύει η Φιλαρέτη Κομνηνού, πλαισιωμένη από το σύνολο Minimaximum improVision & natryx, με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού ως παράλληλη αφήγηση. Σύνθεση κειμένων από την Αρχαία Τραγωδία, Χάινερ Μίλερ, Χόφμανσταλ, Σαρτρ, Μπρίκνερ.
  • Συναυλία - αναδρομή στην 35χρονη πορεία του Λουκιανού Κηλαηδόνη, στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου. Μαζί του, ο Δώρος Δημοσθένους.
  • Οι «Ανέμου ώτα» και η Ντένια Κουρούση παρουσιάζουν παραδοσιακά, νησιώτικα και σμυρνέικα τραγούδια, στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων (8.30 μ.μ.).
Πέμπτη 14/7
  • Η γενέθλια μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη «55» ξετυλίγεται στο Βεάκειο Πειραιά. O δημιουργός ρολάρει δύο ώρες στη σκηνή, σ' ένα πάρτι επί σκηνής, γεμάτο τραγούδια αγαπημένα και ολοκαίνουρια, κέφι, συγκίνηση, γέλιο. Μαζί του οι Χρήστος Μουστάκας, Αργυρώ Καπαρού, Γιώργος Στιβανάκης και εκλεκτοί μουσικοί.
  • Σταμάτης Κραουνάκης
    Σταμάτης Κραουνάκης
    Οι «Thievery Corporation» εξερευνούν ξένες κουλτούρες και γράφουν τραγούδια που διηγούνται ιστορίες για έναν καλύτερο κόσμο. Σήμερα δίνουν συναυλία στο Λυκαβηττό, έχοντας στις αποσκευές τους το ολοκαίνουριο άλμπουμ τους «Culture of Fear» και μεγάλες επιτυχίες τους.
  • Η ιστορία της ροκ μουσικής ξετυλίγεται (14 - 16/7) στην «Τεχνόπολη» (Κεντρική αυλή και αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», Πειραιώς 100, Γκάζι).
  • Ο B. D. Foxmoor των «Active Member» και ο Jamoan παρουσιάζουν το «La Bruja Muerta», στο Θέατρο Πέτρας (9.30 μ.μ.). Συμμετέχουν η Sadahzinia και τα «Χνάρια».
Παρασκευή 15/7
  • Με τη μεγαλειώδη Δεύτερη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εμφανίζεται (9 μ.μ.) στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη. Μουσική διεύθυνση: Βασίλης Χριστόπουλος. Συμπράττουν: Δάφνη Ευαγγελάτου (μετζοσοπράνο), Σοφία Κυανίδου (σοπράνο). Συμμετέχουν: Κρατική Χορωδία της Λετονίας και Χορωδία της ΕΡΤ.
  • Συναυλία του Γιώργου Βαρσαμάκη, στο Θέατρο Πέτρας (9.30 μ.μ.).
  • Η ποίηση και η ιστορία της Κοραλίας Θεοτοκά εμπνέουν την παράσταση της Ομάδας Χάπι Εντ «Η ταράτσα του Αυτόχειρα», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη (15 - 17/7, 9 μ.μ.), στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η Υβόννη Μαλτέζου συνεργάζεται με το νεανικό θίασο.
  • Τους «Σκηνοβάτες» του Σταμάτη Φασουλή, με αποσπάσματα από τραγωδίες και κωμωδίες, ύμνους, χορικά κ.ά., παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο, σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ