Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η «Μονάκριβη»

Σκηνή από την ταινία
Σκηνή από την ταινία
Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση θα προβληθεί απόψε στις 22.00 από την ΕΤ-1 το κοινωνικό δράμα με τίτλο «Μονάκριβη», σε σκηνοθεσία Λι Ντάνιελς.

Η Precious είναι μια παχύσαρκη, αναλφάβητη 16χρονη, που βιώνει καθημερινά τη συστηματική κακοποίηση στο σπίτι και την απαξίωση στο σχολείο. Είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της από τον πατέρα της, ο οποίος την βιάζει στην πρώτη ευκαιρία, το πρώτο της παιδί πάσχει από σύνδρομο Down και η μητέρα της την κακοποιεί λεκτικά και σωματικά. Οταν στα 16 της η Precious μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει, ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά της. Ενας κόσμος, όπου επιτέλους μπορεί να μιλήσει, να εξομολογηθεί όλα όσα την πνίγουν και να ονειρευτεί όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της...

Η Μονάκριβη, από μια σχεδόν τυχαία συγκυρία, αποστασιοποιείται κυριολεκτικά και μεταφορικά από το πνιγηρό περιβάλλον της, αρχίζει συνειδητά να καταπολεμά τον αναλφαβητισμό της, γράφει, διαβάζει, περισυλλέγει σιγά σιγά τα κομμάτια της και παίρνει με αποφασιστικότητα κι ελπίδα στα χέρια της τη ζωή, τη δική της και των παιδιών της. Οι ερμηνείες στο σύνολό τους είναι εξαιρετικές, ιδιαίτερα εκείνη της Μο Νικ, μητέρα της Μονάκριβης στο φιλμ. Η ταινία κέρδισε δύο Οσκαρ (Β΄Γυναικείου Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου), Χρυσή Σφαίρα Β΄Γυναικείου Ρόλου και τρία Βραβεία στο Φεστιβάλ Sundance. Παίζουν: Γκαμπόρεϊ Σιντίμπε, Μο Νίκ, Πόλα Πάτον, Μαράια Κάρεϊ, Λένι Κράβιτζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ