Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΝΣΕΝΤΕ.-- Ενας νεκρός και 14 τραυματίες - από τους οποίους οι 2 σε σοβαρή κατάσταση - είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης τμήματος στέγης του υπό ανακαίνιση ποδοσφαιρικού γηπέδου «FC Twente» στο Ενσεντε της ανατολικής Ολλανδίας, την ώρα που εκτελούνταν έργα για την επέκτασή του. Μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις, συνεχίζονταν οι έρευνες για την ανεύρεση άλλων ανθρώπων που ενδέχεται να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Συνολικά πέντε φωτορεπόρτερ, ανάμεσά τους και ο προσωπικός φωτογράφος του Προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, συνελήφθησαν χτες τα ξημερώματα στη Γεωργία και όπως υποστήριξαν οι συγγενείς τους κρατούνται από την κρατική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας. Σε ξεχωριστή υπόθεση, την Τετάρτη δικαστήριο της χώρας καταδίκασε 9 άτομα - ανάμεσά τους και 4 Ρώσους - σε πολυετείς ποινές κάθειρξης με την κατηγορία της κατασκοπείας για τη Ρωσία.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Δύο άνθρωποι - μια 60χρονη γυναίκα και ένα κορίτσι 6 ετών - μολύνθηκαν άμεσα από συγγενείς τους στη Δανία από το ίδιο στέλεχος του βακτηρίου E.coli που έχει προκαλέσει το θάνατο περίπου 50 ανθρώπων, κυρίως στη Γερμανία, ανακοίνωσε χτες το δανικό ινστιτούτο «SSI» που ελέγχει τις λοιμώδεις νόσους.

ΜΑΚΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Πέντε άνθρωποι - δύο πολίτες, ένας αστυνομικός και δύο φερόμενοι ισλαμιστές ένοπλοι - σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν αργά τη νύχτα της Τετάρτης, όταν ξέσπασε ανταλλαγή πυρών στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική εφημερίδα «News of the World», που κατηγορείται για εκτεταμένες υποκλοπές σε βάρος πολιτικών και πολιτών - ανάμεσα στις οποίες και η χτεσινή είδηση πως παρακολουθούσε τηλέφωνα από συγγενείς στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ - θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της την Κυριακή μετά από 168 χρόνια παρουσίας στο χώρο.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Ινδός υπουργός Υφαντουργίας, Νταγιανίτντι Μαράν, λόγω σύνδεσής του με το σκάνδαλο που αφορά στις άδειες τηλεπικοινωνιών, το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ινδία, όντας ο δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης του Μανμόχαν Σινγκχ που εμφανίζεται να έχει ανάμειξη σε υπόθεση διαφθοράς και στη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία, όταν το τρένο τους συγκρούστηκε με λεωφορείο σε διασταύρωση στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών στα σύνορα (2011-02-03 00:00:00.0)
Μετάθεση ευθυνών επιχειρεί η «Air India» για την αεροπορική τραγωδία (2010-11-19 00:00:00.0)
Αλληλοκατηγοριών συνέχεια... (2009-01-08 00:00:00.0)
Πολύνεκρες εκρήξεις (2004-06-14 00:00:00.0)
Μαζική απεργία (2002-04-17 00:00:00.0)
Αυτονομιστές αντάρτες πίσω από την επίθεση (1997-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ