Σάββατο 9 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΗ
Εντείνεται η απλήρωτη εργασία

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χτες οι 25 οικοδόμοι που εργάζονται στο εργοτάξιο του Αθ. Μηλιτσόπουλου στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν από την εργοδοσία την καταβολή δεδουλευμένων 1,5 και παραπάνω μήνα. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά, το τελευταίο διάστημα, που οι οικοδόμοι του εργοταξίου βγαίνουν σε επίσχεση εργασίας. Στο πλευρό τους βρίσκεται απ' την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Ωστόσο, το εργοτάξιο της πλατείας Κλαυθμώνος είναι μία μονάχα περίπτωση. Η κατάσταση στην οικοδομή γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη, με την απλήρωτη εργασία και την ανεργία να παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Στην «ΑΕΓΕΚ», που κατασκευάζει την σήραγγα Τ2 στα Τέμπη, οι εργαζόμενοι συνέχισαν και χτες, για τρίτη ημέρα, την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων (μισθοί Μάρτη, Απρίλη, Μάη, Ιούνη, υπερωρίες και ρεπό). Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την εργοδοσία, που χτες προχώρησε σε 7 απολύσεις, ότι προσπαθεί να συγκροτήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να «σπάσει» την επίσχεση εργασίας.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, ενώ την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί τριμερής στην Επιθεώρηση Εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, που από την πρώτη στιγμή πρωτοστατεί στον αγώνα των απλήρωτων εργαζόμενων της «ΑΕΓΕΚ», καλούν τα σωματεία του νομού και τους άλλους κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ