Τρίτη 12 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Ολοι στη μάχη για την Υγεία

Συλλαλητήρια στις 20 Ιούλη για την υπεράσπιση της Yγείας των λαϊκών στρωμάτων

«Κοινωνική συμμαχία για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια» είναι ένα απ' τα συνθήματα του ΠΑΜΕ
«Κοινωνική συμμαχία για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια» είναι ένα απ' τα συνθήματα του ΠΑΜΕ
Με το σύνθημα «Ολοι στη μάχη», το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ καλούν στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε πόλεις της χώρας στις 20 Ιούλη 2011 κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην Υγεία, διεκδικώντας σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας για όλους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, ώρα 7 μ.μ., και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου, ώρα 7.30 μ.μ. Συγκεντρώσεις ορίστηκαν και σε πόλεις της δυτικής Ελλάδας. Πάτρα, 8 μ.μ., πλ. Τριών Συμμάχων, Καλαμάτα, 8 μ.μ., στο λιμάνι, Πύργος, στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων και στις 8 το βράδυ στην πλ. ΟΤΕ, Τρίπολη, 8 μ.μ., στην πλ. Αγ. Βασιλείου, Κόρινθος, 8 μ.μ., Περιβολάκια, Σπάρτη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία, Ναύπλιο, 8 μ.μ., πλ. Καποδιστρίου, Κεφαλονιά, στις 7 π.μ., συγκέντρωση στο νοσοκομείο του Αργοστολίου και στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΚΙ, Ζάκυνθος, 8 μ.μ., στο παλιό ΕΚ Ζακύνθου, Ιθάκη, στις 8 π.μ., συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας στο Βαθύ και στις 8 μ.μ., πάλι στο Κέντρο Υγείας στο Βαθύ.

Οπως επισημαίνεται στο κοινό κάλεσμα των πέντε φορέων, «η υπεράσπιση της λαϊκής Υγείας και η απάντηση στην τρομοκρατία των μέτρων κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, βρίσκεται στη δύναμη του οργανωμένου ταξικού, ριζοσπαστικού κινήματος». «Να παλέψουμε να ανατραπεί η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας», υπογραμμίζουν οι ταξικές δυνάμεις και τονίζουν: «Η κάθε συσπείρωση, ο κάθε φορέας ξεχωριστά και όλοι μαζί στην κοινωνική συμμαχία, παλεύουμε για την κατάκτηση του ώριμου και ρεαλιστικού στόχου: Η Υγεία να παρέχεται ισότιμα από ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους».

Απόφαση για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Αθήνας στις 20 Ιούλη πήρε η Γενική Συνέλευση των γιατρών και των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

Σε Ικαρία και Φούρνους

Συλλαλητήρια την ίδια μέρα σε Ικαρία και στους Φούρνους αποφάσισε το Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία.

Το Συντονιστικό των Φορέων αναπτύσσει πλατιά ενημερωτική προσπάθεια για τις επιπτώσεις των μέτρων της κυβέρνησης στην περιοχή τους. «Το νοσοκομείο της Ικαρίας εντάσσεται διοικητικά στο Νοσοκομείο της Σάμου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού. Μειώνονται κατά 8 τα κρεβάτια (συνεπώς μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός του αναγκαίου προσωπικού). Ανοίγει ο δρόμος για μετακίνηση προσωπικού. Επίσης ανοίγει ο δρόμος για υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ευδήλου».

Επίσης το Συντονιστικό έχει αποφασίσει σύσκεψη με τους παροικιακούς συλλόγους της επαρχίας στην Αττική (17/7/2011), επίσκεψη στις κοινοβουλευτικές ομάδες στη Βουλή (στο διάστημα 18-19 Ιούλη), αποκλεισμό οικονομικών υπηρεσιών, συμβολικές καταλήψεις καραβιών και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ