Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Προς επίλυση ελλείψεις σχολικής στέγης

Τα σοβαρά προβλήματα ελλείψεων στη σχολική στέγη συνεχίζουν να ταλανίζουν πολλές περιοχές στην Αττική και την περιφέρεια και μαζικοί φορείς των γονιών εκφράζουν ανησυχίες για την κατάσταση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους τη νέα σχολική χρονιά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Δήμου της Πετρούπολης, όπου η Ενωση Γονέων έγκαιρα έχει επισημάνει το πρόβλημα, ιδιαίτερα για τα δημοτικά σχολεία. Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους γονείς διεκδίκησε με αποφασιστικότητα και πέτυχε ήδη να δρομολογηθούν παρεμβάσεις στον τομέα της σχολικής στέγης που θα δώσουν ανάσες στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη. Ετσι, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή:

Συγκεκριμένα, τo 6o Δημοτικό (10 αίθουσες) θα ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβρη του 2011 και θα λειτουργήσει μόνο σε πρωινή βάρδια μέχρι το τέλος της νέας σχολικής χρονιάς (2011-2012). Το καλοκαίρι του 2012, θα ολοκληρωθεί και το 3ο Δημοτικό.

Στο 9ο Δημοτικό ξεκινά τον Αύγουστο του 2011 η προσθήκη τεσσάρων αιθουσών (πολλαπλών δραστηριοτήτων, διδασκαλίας και πληροφορικής).

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανέγερση δύο νέων σχολικών μονάδων, του 11ου Δημοτικού στην Πάνω Πετρούπολη, και του 18ου Νηπιαγωγείου.

«Ολοι μας είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε όλα αυτά που δεσμεύτηκε ο ΟΣΚ, να γίνουν πράξη, με την τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος», τονίζει η δημοτική αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ