Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντίθεση σε ολόκληρο το νόμο - πλαίσιο

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είχε, χτες, συνάντηση με αντιπροσωπεία των προέδρων των ΤΕΙ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι και στη ραχοκοκαλιά και στα πλευρά του νόμου πλαισίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Κατά τη γνώμη μας, θα χτυπήσει καίρια τα δικαιώματα και των φοιτητών - σπουδαστών, και ενός μεγάλου μέρους των καθηγητών, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ.

Είναι ένας νόμος που είναι προσαρμοσμένος στη ζούγκλα της καπιταλιστικής αγοράς, σε συνθήκες κρίσης και με προοπτική να συρρικνωθεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Να δημιουργηθεί ένα περιπλανώμενο δυναμικό, με πολλών ταχυτήτων πτυχία, ακόμα και στο ίδιο επάγγελμα, ούτως ώστε να υπάρχει ο λεγόμενος ανταγωνισμός για ακόμα πιο φτηνά μεροκάματα και ακόμα πιο ανώμαλες, θα έλεγα, κυριολεκτικά, εργασιακές σχέσεις».

Ο Σωκράτης Καπλάνης, πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας, στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, εξέφρασε τις θέσεις των προέδρων των ΤΕΙ. Εκανε λόγο για «ριζική αντίρρηση» με «βασικά άρθρα» του σχεδίου, ενώ υποστήριξε πως οι πρόεδροι δε δέχονται «οποιαδήποτε θεσμική υποβάθμιση των ΤΕΙ». Είπε ότι υπάρχει ανάγκη για «οργανωμένα προγράμματα σπουδών με ενιαία πτυχία», να είναι οι πρόεδροι «υπεύθυνοι για την οργάνωση των σπουδών», ώστε «να μη διαφοροποιούνται τα έτη και τα προγράμματα σπουδών με ΠΔ», χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζητούν τα ιδρύματά τους «να μπορούν να απονέμουν και τον διδακτορικό τίτλο», ενώ συμπλήρωσε ότι «οι εκλογές των οργάνων, ιδιαίτερα του προέδρου και των μελών του συμβουλίου, θα πρέπει να γίνονται απ' όλα τα μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ, απ' το εκπαιδευτικό προσωπικό στο σύνολό του και να μη γίνεται επιλογή από κάποιους λίγους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ