Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Αύξηση πληροτήτων και το Μάη

Οι αυξητικές τάσεις στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας συνεχίστηκαν και τον περασμένο Μάη, αντανακλώντας τη γενικότερη βελτίωση της τουριστικής κίνησης που αναμένεται να έχει ανάλογες επιπτώσεις και στα έσοδα. Η Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής, που επεξεργάστηκε τα στοιχεία, θεωρεί ότι μετά τα επεισόδια του περασμένου Ιούνη, η θετική εξέλιξη που αποτυπώθηκε μέχρι και τον Μάη «τίθεται εν εμφιβόλω», ωστόσο δεν προεξοφλεί πτώση, παρά αναμένει τα στοιχεία των επόμενων μηνών. Παρ' όλα αυτά, με αφορμή όσα έγιναν τον Ιούνη και τις επιπτώσεις τους στον ξενοδοχειακό τομέα, έχουν ζητήσει μια σειρά από μέτρα στήριξης, με βάση συγκρίσεις πληροτήτων του 2008!

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την προθυμία της να εξυπηρετήσει το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο με συγκεκριμένα μέτρα και έχει ανακοινώσει και επιπρόσθετα, οπότε δεν αποκλείεται να ικανοποιήσει και τις νέες απαιτήσεις.

Τον περασμένο Μάη, οι πληρότητες δωματίων, διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στην κατηγορία των 5άστερων ξενοδοχείων σημειώθηκε αύξηση κατά 17,80% έναντι του Μάη του 2010, στο 71,70% από 60,90%. Στην κατηγορία των 4άστερων σημειώθηκε ανάλογη αύξηση, κατά 17,70% με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 82,30% από 69,90%. Μικρότερη είναι η αύξηση στις μικρές κατηγορίες των ξενοδοχείων 2 και 3 αστέρων, με 3,10% και ποσοστό πληροτήτων στο 80,90% από 78,40%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ