Κυριακή 17 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Απεργία 20 Ιούλη για ικανοποιητικές συμβάσεις εργασίας

Σε νέα απεργία, στις 20 Ιούλίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο γάλακτος - τροφίμων - ποτών, μετά από απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Οι βιομήχανοι του κλάδου επέδειξαν, για μια ακόμη φορά, προκλητική στάση, απαντώντας αρνητικά στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, λέγοντας μάλιστα ότι οι συμβάσεις στον κλάδο είναι από 7% έως 17,2% πάνω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατά συνέπεια, δεν μπορούν να δώσουν νέες αυξήσεις. Διαφαίνεται, λοιπόν, πως στόχος τους είναι να συρρικνώσουν τα μεροκάματα και συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου.

«Μετά από αυτήν την προκλητική απάντηση οργανώνουμε - συμμετέχουμε - περιφρουρούμε την απεργία στις 20 Ιούλη», τονίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Και επισημαίνει: «Συνάδελφοι, οι βιομήχανοι του κλάδου μας πρέπει να πάρουν δυναμική απάντηση από όλους μας. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε η πλειοψηφία που παράγει όλο τον πλούτο και αυτοί είναι μια ελάχιστη μειοψηφία που τον εκμεταλλεύονται για λογαριασμό τους. Στόχος τους είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων με προοπτική τις ατομικές συμβάσεις». Και καταλήγει: «Απαιτούμε τώρα υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι».

Στο μεταξύ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας, επισημάνθηκε η ανάγκη συντονισμού και οργάνωσης των εργαζομένων για την επιτυχία της απεργίας, με σειρά περιοδειών, συσκέψεων και συζητήσεις εργάτη τον εργάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ