Κυριακή 17 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ

Στις 21 Ιούλη, 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για την πολιτική χτυπήματος του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) οργανώνουν ταξικές Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Σωματεία στις 21 Ιούλη, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Η κινητοποίηση είναι αναπόσπαστο μέρος των συνολικότερων δράσεων των ταξικών δυνάμεων ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ταυτόχρονα, απαντά στην ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που στόχο έχουν τη συρρίκνωση του αριθμού των επαγγελμάτων και των ειδικοτήτων που εντάσσονται στη λίστα των ΒΑΕ. Στόχος που επιβεβαιώνει και η επιμονή του υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει στην κρίση επαγγελμάτων χωρίς να υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο.

Στις αρχές της βδομάδας που πέρασε η Ομοσπονδία Οικοδόμων οργάνωσε σύσκεψη για το ζήτημα των ΒΑΕ με τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών φορέων. Σε αυτή τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη η εργατική τάξη να παλέψει για να διαφυλάξει τα ΒΑΕ «καθώς αποτελεί τη βασική ελάχιστη ασφαλιστική συμβολή στον περιορισμό των συνεπειών του επαγγελματικού κινδύνου και της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους, χώρους και ειδικότητες». Από την άλλη, έγινε καθαρό πως «η Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία μπορεί να έχει προβάδισμα, να είναι κίνητρο ανάπτυξης μόνο σε μια άλλη κοινωνία, με άλλη πολιτική και οικονομία, όπου ο άνθρωπος δε θα είναι καύσιμο στη μηχανή που παράγει αμύθητα πλούτη για το κεφάλαιο, αντίθετα η ζωή θα υπολογίζεται ως ύψιστο αγαθό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ