Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΜΕ
Αύριο στην Πετρούπολη με Μπρεχτ

Στο θέατρο «Πέτρα» στις 9 μ.μ.

Μετά την ενθαρρυντική πρεμιέρα στο ανοιχτό θέατρο του Χαϊδαρίου στις 10/7, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει τις κερκίδες και να χειροκροτά θερμά στο τέλος, η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ συνεχίζει με τη φετινή της προσπάθεια στο αριστουργηματικό έργο του Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία», αύριο, 9 μ.μ., στο θέατρο «Πέτρα» (σκηνή «Πήτερ Μπρουκ»), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης.

Η παράσταση αξίζει να αγκαλιαστεί και αυτή τη φορά, αφού δίνεται από μια ομάδα που την αποτελούν εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες που καταφέρνουν να έρθουν σε επαφή με την ουσιαστική τέχνη, παρά και ενάντια στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και στη συνείδησή της μέσω της σαπισμένης αστικής κουλτούρας.

Αξίζει όμως αυτή η παράσταση και για έναν ακόμη λόγο: Για το μεράκι, τη σοβαρότητα και τη δουλειά που «κουβαλάει» πίσω της, σε κάθε επίπεδο παρά τις όποιες αδυναμίες. Ετσι, ο θεατής θα δει εναλλαγές πρωτότυπων κοστουμιών με φαντασία και χιούμορ, χαρακτηριστικά έντονα και στη σκηνοθεσία, ενώ εντυπωσιακή είναι η επίσης πρωτότυπη μουσική επένδυση και τα τραγούδια.

Η είσοδος γίνεται με την αγορά λαχνού - συμβολή στην οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ