Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Πράξη ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων με στόχο τον εκφοβισμό τους και την υποταγή τους στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της αποτελεί η χτεσινή κλήση σε μαρτυρία, στο πλαίσιο Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), του στελέχους του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστή στο υπουργείου Υποδομών Θ. Πατουλιά.

Την εντολή για ΕΔΕ είχε δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών στις αρχές Ιούλη, ύστερα από κινητοποίηση εργαζομένων ενάντια στις υποχρεωτικές μετατάξεις και τη μείωση των αποδοχών τους. Η ηγεσία του υπουργείου απάντησε στον αγώνα τους με προβοκάτσια και αυταρχισμό. Ισχυρίστηκε ότι τέσσερις εκπρόσωποι των εργαζομένων, που είχαν ανέβει στο γραφείο του υπουργού ζητώντας συνάντηση, είχαν καταλάβει το υπουργείο και πατώντας πάνω σε αυτόν το ισχυρισμό ζήτησε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία!

Στη χτεσινή διαδικασία το στέλεχος του ΠΑΜΕ τη χαρακτήρισε ως πράξη τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης των αγώνων. Μια προσπάθεια που θα πάρει απάντηση μέσα από την ίδια την ανάπτυξη των αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι προχτές, στο περιθώριο της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχαν δώσει ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, καταγγέλθηκε το γεγονός και τονίστηκε ότι «το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του δεν τρομοκρατούνται. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Οχι μόνοι εμάς, αλλά όλους τους εργαζόμενους».

Για το γεγονός και ύστερα από πρόταση των ταξικών δυνάμεων το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει βγάλει σχετικό ψήφισμα, όπου σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Απαιτούμε τώρα την άμεση ακύρωση, την απόσυρση κάθε διαδικασίας δίωξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ