Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη της απεργίας συνταξιούχοι ναυτεργάτες και γυναίκες

Την απόφασή τους να μη σκύψουν το κεφάλι αλλά να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εν ενεργεία ναυτεργάτες και με γενικό ξεσηκωμό και με αγώνες διαρκείας να ανατρέψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που τους κόβει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, τους κόπους μιας ζωής, εμφανίστηκαν χτες οι συνταξιούχοι ναυτικοί στη σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της ΠΕΜΕΝ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος» καλώντας τις γυναίκες των ναυτεργατών να σταθούν στο πλευρό των ναυτεργατών στους καταπέλτες των καραβιών στην απεργιακή κινητοποίηση που ομόφωνα έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για το 3ο δεκαήμερο του Ιούλη.

Στις τοποθετήσεις τους, τόσο οι εκπρόσωποι της ΠΕΣ/ΝΑΤ όσο και οι ίδιοι οι απόμαχοι της θάλασσας, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την επίθεση στις συντάξεις τους που εξαπέλυσε η κυβέρνηση οδηγώντας τους, μετά από χρόνια στη θάλασσα και μακριά από τα σπίτια τους, στην εξαθλίωση. Αφού αναφέρθηκαν σε ένα προς ένα στα άρθρα του ασφαλιστικού νόμου και στις δραματικές συνέπειες που θα έχει στις συντάξεις τους, κατέληξαν πως διέξοδος είναι μόνο μία. «Είμαστε έτοιμοι, τόνισαν, να ανεβάσουμε στα ύψη το θερμόμετρο της ταξικής πάλης στα λιμάνια και θα το κάνουμε» κάνοντας σαφές πως δεν τους λυγίζουν ούτε τα μέτρα καταστολής ούτε η επιστράτευση. Και αποφάσισαν μέχρι την ημέρα της απεργίας, οργάνωση μέσα και έξω από τα καράβια, σε κάθε ναυτότοπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ