Πέμπτη 21 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δεν καλύπτει ούτε τις σωστικές ανασκαφές

Ακόμη και σωστικές ανασκαφές (σ.σ. δηλαδή αναγκαίες αρχαιολογικές ανασκαφές λόγω εκτέλεσης κάποιου έργου) δεν καλύπτει το ΥΠΠΟΤ, με αποτέλεσμα, η Αρχαιολογική Υπηρεσία να τρέχει και να ψάχνει «χορηγούς».

Στο παραπάνω πλαίσιο η ΟΠΑΠ ΑΕ ενέκρινε πίστωση 60.000 ευρώ για την αρχαιολογική έρευνα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων (πρόκειται να κατασκευαστεί υπόγειο γκαράζ) μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Χανίων, διότι τα 40.000 ευρώ που έδωσε το ΥΠΠΟΤ γι' αυτό το σκοπό δεν επαρκούν. Προφανώς, πίσω από το αίτημα του δήμου βρίσκεται η - εύλογη - ανάγκη της ΚΕ Εφορείας Αρχαιοτήτων να κάνει τη δουλειά της. Ανάγκη που το αστικό κράτος αφήνει συνειδητά ανικανοποίητη, ώστε να δοθεί χώρος» στην «αγορά», με οποιαδήποτε μορφή («Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» κλπ.), και να «μπει» στο έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Θυμίζουμε ότι μια από αυτές τις «ΜΚΟ», η «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος - Πολιτισμού» (με «χορηγούς» όπως η «Κόκα Κόλα», η «Ζήμενς», εφοπλιστές και «ιδρύματά» τους, κλπ.) παρουσίασε το 2008 έναν, σε εξέλιξη, κατάλογο μνημείων που η Αρχαιολογική Υπηρεσία αδυνατεί να συντηρήσει με στόχο ...«την αναζήτηση χορηγών που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν την αναστήλωση ενός μνημείου»..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ