Σάββατο 23 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεθοδεύουν αποπομπή συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Συμπορευόμενες στη γραμμή του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ εντείνουν την επιχείρηση χτυπήματος των ταξικών δυνάμεων στους ΟΤΑ Λάρισας, μεθοδεύοντας την αποπομπή του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Γιώργου Παπαδούλη από το αξίωμα του προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων του νομού, το οποίο κατέχει η ΔΑΣ - ΟΤΑ (στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ) ως πρώτη δύναμη και με διαφορά, στις τελευταίες εκλογές.

Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, αφού συγκάλεσαν συνεδρίαση της διοίκησης του Συλλόγου για το θέμα, από την οποία αποχώρησαν τα μέλη της ΔΑΣ - ΟΤΑ, εξέδωσαν μία κατάπτυστη ανακοίνωση. Δείχνοντας την ενόχλησή τους από τη δυναμική της δράσης και τον ενωτικό χαρακτήρα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας, στη συγκρότηση του οποίου πρωτοστάτησαν οι ταξικές δυνάμεις, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, στην ανακοίνωση ισχυρίζονται ότι «ο πρόεδρος του Συλλόγου με την ιδιότητα και του μέλους της Διοίκησης του διασπαστικού ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, φρόντισε να λειτουργεί έξω από το θεσμικό του ρόλο, να απαξιώνει το Σύλλογο και να αναδεικνύει το ρόλο του προαναφερόμενου συνδικάτου σε βάρος της ενότητας των Υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Χαρακτηρίζουν, δε, ως «μονοπρόσωπη και μονοπαραταξιακή» την εκπροσώπηση του Συλλόγου και αναφέρουν ότι η πλειοψηφία της διοίκησης «θέτει ζήτημα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου και στερεί από αυτόν τη δυνατότητα να εκπροσωπεί το Σύλλογο για όσο διάστημα αυτός και η παράταξή του θα συνεχίσουν να λειτουργούν διασπαστικά και να μην υλοποιούν τις αποφάσεις του ΔΣ». Και ζητούν, επί της ουσίας, «δήλωση μετανοίας» από τις ταξικές δυνάμεις, αναφέροντας ότι «δεν θα καλύψουν την κενή θέση του προέδρου και θα περιμένουν από αυτόν και την παράταξή του να αναθεωρήσουν τη στάση τους...».

Η ΔΑΣ - ΟΤΑ

«Στην ανακοίνωση της "συμμαχίας" ΠΑΣΚΕ, Ανεξάρτητης Κίνησης (ΔΑΚΕ) και Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΣΥΝ), που έδωσαν στον Τύπο, κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να κρύψουν την ουσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - ΟΤΑ και υπογραμμίζει:

«Η επιλογή τους αυτή είναι συνειδητή για να κρύψουν την ουσία, που δεν είναι άλλη από το ότι και στο Σύλλογό μας, όπως και σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, υπάρχουν, δρουν και συγκρούονται δύο γραμμές.

Από τη μια η γραμμή του συμβιβασμού, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που όχι μόνο βάζει πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική, αλλά έχει συμφωνήσει με τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Αυτή τη γραμμή εκπροσωπεί η ιερή συμμαχία αυτών των παρατάξεων.

Στη βάση αυτής της γραμμής καθορίζουν τα αιτήματα και τη στάση τους. Γι' αυτό καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Μόνο που σ' αυτές τις συγκεντρώσεις δε συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και πολλές φορές ούτε και οι ίδιοι.

Από την άλλη είναι η γραμμή που εκπροσωπούν το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, της σύγκρουσης με το σύνολο αυτής της πολιτικής, της ταξικής ενότητας και πάλης, με αιτήματα που να καλύπτουν τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες, μη αναγνωρίζοντας κανένα χρέος και μνημόνιο, παλεύοντας ταυτόχρονα για τη συγκρότηση του μετώπου με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής όπου τα μέσα παραγωγής θα γίνουν λαϊκή περιουσία και ο πλούτος που παράγεται θα τον καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν.

Αυτή την ουσία θέλουν να αποκρύψουν από τους εργαζόμενους αυτές οι δυνάμεις και να τους σύρουν στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία».

Καταλήγοντας τονίζει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πορευτούμε σ' αυτή τη γραμμή ανεξάρτητα από θέσεις, "καρέκλες" και αξιώματα. Ταυτόχρονα τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτές τις παρατάξεις και να συστρατευθούν με το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.

Αυτή μας τη στάση στο χώρο της ΤΑ στο Νομό Λάρισας επιβραβεύουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στις Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και μέσω της εκλογικής διαδικασίας που μας αναδεικνύουν πρώτη δύναμη και με διαφορά.

Και, βεβαίως, θα αξιοποιήσουμε κάθε αξίωμα που μας έδωσαν και μας δίνουν οι εργαζόμενοι χωρίς να πάρουμε την έγκριση κανενός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ